TEKNOFEST'21'de Malatya'ya 4 Ödül

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve yüzbinlerce genç mucidi bir araya getiren TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde Malatya'da 3 okulun öğrencileri birisi Türkiye birinciliği olmak üzere 4 ödül aldı.

TEKNOFEST'21'de Malatya'ya 4 Ödül

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali "TEKNOFEST’21", 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında, İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirildi.  

TEKNOFEST’21’de Malatya Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İnsanlık yararına teknoloji sağlık ve ilk yardım kategorisinde Türkiye birincisi olurken, Malatya Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Turizm Teknolojileri kategorisinde BagTag projesiyle  Türkiye İkinciliği ödülü kazandı.  Malatya Türkiyem Ortaokulu 7. Sınıf Ömer Faruk Şen  İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında Türkiye üçüncüsü oldu. Malatya Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencimiz Alperen Kurt ise İnsanlık Yararına Afet Yönetimi kategorisinde hazırladığı proje ile Türkiye üçüncüsü oldu. 

Kanbay’dan teşekkür  

Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da, “Teknofeste damgasını vuran, Malatya’mıza başarı üstüne başarı getiren, başta her zaman yanımızda olan Sayın valimiz Aydın Baruş bey olmak üzere, tüm  idarecilerimize ,öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.