Tek talepleri doktor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Tohma Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, mahallelerinde bulunan sağlık ocağına haftada bir gün doktor geldiğini ve bu durumdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını,sağlık ocağına kalıcı doktor verilmesi gerektiğini ifade etti.

Tek talepleri doktor

Yeşilyurt İlçesine bağlı yaklaşık bin 430 nüfusa sahip Tohma Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, sağlık ocağında haftada bir doktor bulunduğunu, acil durumlarda sağlık ocağına gidemediklerini söyledi. Mahalle sakinleri, sağlık ocağına kalıcı doktor gelmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Acil bir durumda çaresiz kalıyoruz

Mahalle sakinlerinden Dilek Davulcu, mahalleli olarak sağlık ocağında doktor bulunmasını istediklerini ifade etti. Davulcu, “Şuan tek istediğimiz şey sağlık ocağında doktorun olması. Haftada bir gün geliyor doktor ve bizler için çok büyük sıkıntı oluyor” dedi. Sağlık ocağında doktor bulunmadığı için mahalleye uzak olan hastanelere gittiklerini kaydeden Davulcu, hastane ve ev arasında bir saatlik yol bulunduğunu söyledi. Acil bir durum olduğunda çaresiz kaldıklarını belirten Davulcu, “Benim çocuğum astım hastası,  sağlık ocağında doktor olmadığı için ilaçlarını yazdırmak için merkeze gidiyorum. Bir aya yakın doktor bulma peşindeyim” şeklinde açıklamalarda bulundu. Mahalle sakinlerinden Yasemin kurnaz ise sağlık ocağında her gün doktor bulunması gerektiğini vurguladı. Haber-Foto: Sena Saka