Tek önlem maske!

Koronavirüs vakalarının tüm dünyada ile birlikte Türkiye'de de artarak devam ettiği şu günlerde uzmanlar ve Sağlık Bakanlığı tarafından sık sık herkesin salgına karşı alınan tedbirlere uymaları istenirken, vatandaşların toplu taşıma araçlarında mesafesiz tıklım tıklım yolculuk etmesi tepkilere neden oluyor.

Tek önlem maske!

Koronavirüsle mücadele edebilmek için birçok karar ve tedbir alınırken uzmanlar, özellikle kapalı alanlarda ve toplu taşıma araçlarında maske kullanmanın ve sosyal mesafenin önemi sıkı sık hatırlatıyor. Malatya'da toplu taşıma araçlarında, koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı görüntüler, insanları tedirgin ediyor. İnsanlar, sefer sayıların yetersiz olmasından şikâyetçi. 

Seferler az 

Kovid-19’a karşı mesafe, hijyen ve maske kuralı ile tedbir alınırken, vatandaşların en yoğun olarak kullandığı toplu taşıma araçlarında, maalesef mesafe kuralına uyulmuyor. Araç şoförleri, kazanamadıklarından dolayı otobüse çok yolcu aldıklarını söylerken, vatandaşlar da işe gitmek için mecbur binmek zorunda olduklarını ifade ediyor. Bazı vatandaşlar da otobüs sefer saatlerinin seyrek olduğunu ifade ederek, sefer sayılarının artırılması gerektiğini belirterek tepki gösteriyor.