Tehlikeye rağmen çalışıyorlar 

6 Şubat depremlerinin etkilediği Malatya'da, ağır hasar alan binaların altında bazı esnafların tehlikeye aldırış etmeden satış yapması tepkilere yol açtı.

Tehlikeye rağmen çalışıyorlar 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır şekilde etkilenen Malatya’da binlerce esnaf dükkânını kaybetti. Esnafların ticarete devam edebilmesi için şehrin bazı bölümlerinde geçici konteyner çarşılar kuruldu. Esnafların bazıları geçici dükkânlarına yerleşirken bazıları ise konteynerlere geçmekte direniyor. Konteyner çarşıların yanlış yerlerde olduğunu savunan esnaflar, merkezde bulunan ağır hasarlı binaların altında tehlikeye aldırış etmeden satış yapmayı sürdürüyor. Bu durumda esnaflar, hem kendi canlarını hem de vatandaşların canlarını tehlikeye atıyor.

Konteyner çarşılar yanlış yerlerde kuruldu

Depremlerden sonra iş yeri bulamaman esnaflar şehrin genelinde çadır kurarak satış yapıyordu. Ancak geçici çarşının kurulmasıyla birlikte çadırlar kaldırıldı. Esnafların bir kısmı geçici iş yerlerine yerleşirken, bir kısmı da kurulan konteyner çarşıların yanlış yerlerde oluğunu iddia ederek şehir merkezinde satış yapmaya devam ediyor.