Tehdide pabuç bırakmayız

(Bu makale Büyükşehir belediyesinin 25.10.2019 tarihinde Nethaber gazetesi yazı işleri müdürlüğüne gönderdiği yazıya binaen yazılmıştır.)

Tehdide pabuç bırakmayız

(Bu makale Büyükşehir belediyesinin 25.10.2019 tarihinde Nethaber gazetesi yazı işleri müdürlüğüne gönderdiği yazıya binaen yazılmıştır.)
Malatya, Mart 2014 yılında büyükşehir oldu. Büyükşehir olduğu o dönemde maazallah kabiliyetsiz başkanlar iş başında olsalardı, Malatya’ya yazık olacaktı…
Malatya Büyükşehir Belediyesi olur olmaz, dönemin Belediye Başkanı Ahmet Çakır hemen kolları sıvadı ve çalışmaya ekibiyle beraber başladı. Bir yandan daire müdürlükleri oluşturulurken diğer taraftan da içme suyu ve kanalizasyonu olmayan birçok ilçe ve köylerde içme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmasını başlattı ve bitirdi.  Hatta çok yerde sulama suyuna da çözüm buldu. Ahmet Çakır’ı seversisiniz ya da sevmesiniz bilemem, ama yiğidi öldürsen de hakkını yememen lazım diye bilirim. Eğer o gün o çalışmalar yapılmamış olsaydı, o makamlar ehliyetsiz ve liyakatsiz kimselerin elinde olsaydı, ilçelerin ve köylerin halini düşünmek bile istemiyorum… 
Köylerin su ve kanalizasyon yapımı büyük ölçüde tamamlandı hemen hemen. Çoğu ilçemizin altyapısı değişti, su, kanalizasyon, elektrik yerin altına alındı. 
Bütün şebekeler baştan aşağı yenilendi ve birçok ilçe doğalgaza kavuştu. Yolları asfaltlandı pırıl pırıl oldu. 
Bütün bunlar nasıl oldu bilen  var mı?. 
Ey Malatya halkı geçmişi çabuk unutmayın.
Bu işler kolay değil. Çevremizde görüyoruz, müteahhitler kendi adlarına binalar yapıyorlar. Bir bina yapmanın ne kadar meşakkatli bir iş olduğuna bizzat şahit oluyoruz…   Ahmet Çakır ve ekibi Malatya’nın tümünde saydığımız o devasa çalışmaları 3-4 yıl gibi kısa bir sürede bitirdi. Malatya’da ilk defa birçok köy Ahmet Çakır’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde asfaltla, içme suyuyla ve kanalizasyonla tanışmış oldu…
Mevcut belediye başkanına gelecek olursak bir televizyon programına çıkıyor: “Borç çok yatırım ve çalışma yapamayız” diyor.
Başka bir televizyon programına çıkıyor bu kez de “Kimsenin maaşı azalmadı 200 kişin maaşı azaldıysa da 3000 kişinin maaşı arttı” diyor. 
İnsana sorarlar, bu ne yaman çelişki başkan hani kriz vardı.. 
Başkan, ayağının tozuyla gelir gelmez, belediye ve şirketlerdeki bütün kiralık arabaların sözleşmelerini iptal ediyor. Ne hikmetse 2–3 ay sonra tekrar ihaleye çıkılarak kiralık araba alınıyor. Bu ihale iptal ve tekraren yapılmasındaki ince ayrıntıyı okuyucularımın ferasetine bırakıyorum.
Başka bir televizyon programına çıkıyor programı yarıda bırakarak terk ediyor, bu ne hiddet ve celal başkan. 
Hem izleyiciyi hem de karşısındaki gazeteciyi hiçe sayarak programı terk ediyor. 
Nethaber’in tarafsız yapmış olduğu, haber kaynağının da en küçük yönetim birimi olan mahalle muhtarının bulunduğu “Hizmetler Durdu” haberine orantısız ve mesnetsiz tepkinizi biz de aynı şiddetle tepkiyle karşılıyoruz.
Muhtarların ehemmiyetini Cumhurbaşkanımız en üst makamdan idrak etmişken, siz muhtarlara randevu vermekten imtina ediyorsunuz. 
Bize gazetecilik dersi vereceğinize sizi uyaran haberimizi dikkate alarak hizmet alamadığını ifade eden muhtarı dinlemeniz icap ederdi. Bu davranışınızın ise yöneticiliğinizde size daha bir itibar kazandıracağını belirtmek isteriz. 
Gazetemize tehdit mahiyetli sansür yazısı göndererek bizi susturacağınızı mı düşünüyorsunuz? 
Biz tarafsız ve ilkeli yayınlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Kimsenin de onuru ve haysiyetiyle en ufak bir alıp veremediğimiz yoktur. Ancak kamu yararı söz konusu olduğunda basın olarak üzerimize düşen görevi de gözümüzü kırpmadan yerine getireceğimizden kimsenin endişesi olmasın.    
Basının adının geçtiği önemli günlerde basın hakkında konuşan irili ufaklı birçok yetkilinin beylik övgüleri bizi asla ilgilendirmiyor. Bizi asıl ilgilendiren ülkemiz ve milletimizin âlî menfaatleridir.