TCDD 8 şehidi andı

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende terör örgütü PKK'nın 25 yıl önce Demiriz Tren İstasyonunda alçakça saldırarak şehit ettiği 6'sı TCDD personeli 8 şehit düzenlenen törenle anıldı.

TCDD 8 şehidi andı

12 Ağustos 1996 tarihinde Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Akçaşehir Köyündeki Demiriz Tren İstasyonu’na baskın düzenleyen 2’si kadın toplam 8 terörist, görev başındaki; Kubilay Fidan, Aziz Ekici, İsmail Berber, Abuzer Sağnak, Bedrettin Gümüstepe ve İsmail Eryigit isimli TCDD personeli ile istasyonda bulunan Halil İbrahim Yavan ve Cuma Çiçek isimli vatandaşları katletmişlerdi. Demiriz Tren İstasyonu’nda düzenlenen törende 8 şehit anıldı. Törene şehit aileleri,  TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve TCDD yönetimi, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Ali Seydi Felek, Demiryol-İş, Sendika Şube Başkanı Hikmet Kazgan, Trük Ulaşım-Sen Şube Başkanı Önder Akyol, Ulaştırma Memursen Şube Başkanı Mustafa Adak katıldı. Sayı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende şehitler için Kur’an-ı kerim okundu. Törenin ardından Demiriz Tren İstasyonun’da şehitler için oluşturulan koruya ilk fidan dikildi. Töreden sonra TCDD Genel Müdürü Ali İsan Uygun,  şehitlerden Kubilay Fidan’ını yakını olan Saadet Tur’u ziyaret ederek, Kur’an-ı kerim hediye etti ve baş sağlığı diledi.  

24 demiryolcu kardeşimiz katledilmiştir

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan, Uygun törende yaptığı konuşmada, “Anadolu’ya geldiğimiz ilk günden beri bitmeyen bu düşmanlık aradan 1000 yıl geçmesine rağmen bize doğrultulmuş bir tehdit olarak devam etmekte, bölücü terör örgütü pkk, fetö gibi hainler ordusu da düşmanlara uşaklık etmektedir. Değerli kardeşlerim, terör güçlü Türkiye’nin düşmanıdır. 165 yıldır bu toprakları vatan yapmak adına emek veren, ter döken, yeri gelince de vatan toprağına şehit düşen kahraman demiryolcular hain pkk başta olmak üzere bütün terör örgütlerinin hasımlarıdır. Bu yüzden terör örgütü pkk tarafından muhtelif zamanlarda 24 demiryolcu kardeşimiz katledilmiştir.” dedi. 

Yeri gelir istasyonumuzu, yolumuzu savunmak adına şehadete koşarız

Uygun şöyle konuştu; “Her ferdi Mehmetçik olan bu millet, öğretmeninden, mühendisine, esnafından, işçisine vatanı için canını verir ama bayrağını yere düşürmez. Şu anda bizleri misafir eden Akçaşehir’li kardeşlerimiz de şanlı bayrağımızı yere düşürmemiş, hain pkk’ya hak ettiği cevabı vermişlerdir. O gece köyde duyulan silah sesleri üzerine Akçaşehirli vatan evlatları av tüfekleriyle yardıma koşmuşlar, bebek katili hainler her zaman olduğu gibi olay yerinden kaçarak uzaklaşmışlardır. Vatanı için canını hiçe sayan kahraman Akçaşehirli hemşerilerime bu vesileyle şükranlarımı arz ediyorum, sağolsunlar, var olsunlar. Aziz milletimizin demiryollarına olan rağbetini arttırarak sevdiklerine kavuşturmak gibi bir vazifemiz var. Bu vazifeyi kutsal bilerek ifade ediyorum ki; yeri gelir ray sereriz, dağlar deler tüneller açarız, kilometrelerce köprü yapar, Anadolu topraklarını yüksek hızlı trenle buluştururuz, yeri gelir istasyonumuzu, yolumuzu savunmak adına şehadete koşarız.  Demiriz Şehitlerimizin anısına burada küçük bir koru oluşturmak istiyoruz. Birazdan hep birlikte toprakla buluşturacağımız fidanlar bizim sizlere ve memleketimize duyduğumuz aşkın muhabbetin ahdi olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade buyurdukları gibi, “Aşkınan koşan yorulmaz.” Şehityakını Saadet Tur ise, düzenlene anma töreni için teşekkür ederek, “Teşekkür ederim bunu yaptığınız için.  Şehitler yaktı bizi.  Köyden biri geldi, dediki “Düğüşmüşler” dedi, hiç teröristi bilmedik. Gittik, ‘Teröristler basmış’  dediler. Koşmuş gitmişler. O acıyı yaşadık burada” dedi. Köyde yaşayan Necdet Dağgez ise, “Önce silah sesini duyduk, Silah sesini duyan benim biraderim geliyor, kan revan içinde burası. Kendi şuurunu, bilincini kaybediyor, sürünerek eve çıkıyor, o anda dili de tutuluyor. Biz geldiğimizde, baktık hepsi de burada 8 kişi, beyinleri, ne bileyim, her tarafları darma duman. Kimisinde 8-10 tane kurşun vardı, beyinleri tavana sıçramıştı. Rahmetliklerin her biri bir köşeye yığılmıştı. Şehitleri salonuna toplayıp, katliam yapmışlar” diye konuştu. Haber-Foto: Burhan Karaduman

TCDD 8 şehidi andı
TCDD 8 şehidi andı