Tatlıcıların buruk bayram hazırlığı

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören Malatya'da enkazların gölgesinde bayram hazırlığı yapılıyor. Kent merkezindeki işlek caddelerde ve konteynerlerde satış yapan esnaf, depremzedelerin siparişlerini hazırlıyor.

Tatlıcıların buruk bayram hazırlığı

Ülke genelinde Ramazan Bayramı telaşı yaşanırken Kahramanmaraş merkezli depremlerden binlerce iş yeri yıkılan Malatya’da bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken bir yandan da buruk bir bayram telaşını sürdürüyor. 
Depremden etkilenen Malatya’da tatlıcılar çarşısı yıkılınca esnaf çadır kurarak işlerini sürdürüyor. Tatlıcı esnafı Malatya’nın tescilli lezzeti olan yassı kadıyıfı da kurdukları çadırlarda üretiyor. Bayramın yaklaşmasıyla yassı kadayıfına  ilgi arttı. İçine ceviz, fıstık yada kaymak konulan kadayıflar kızgın yağa atıldıktan sonra şerbete batırılıyor. Ortaya çıkan lezzetli tatlı Malatya’da en çok tercih edilen tatlı oluyor. Esnaf ise depremzedelerin tatlı alabilmesi için yüzde 25 indirim uyguluyor.
Dükkanı depremlerde zarar gören tatlı imalatçısı Mehmet İpek, hasarlı dükkanından eşyalarını alamadıklarını belirterek, “ Depremden  15 gün sonra buraya tezgah açtık. Personelleri topladık ve burada başladık. Eşyalarımızı alamadık, yeni ekipman yeni ekip burada devam edeceğiz. Herkes alabilsin diye yüzde 25 indirim yaptık” dedi. 
 

Tatlıcıların buruk bayram hazırlığı
Tatlıcıların buruk bayram hazırlığı
Tatlıcıların buruk bayram hazırlığı