Tatil Sitesi Değil TOKİ Konutları: Komşu'da Yapılan Deprem Konutları Malatyalılarda Hayranlık Uyandırıyor...

2020'de Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gezin köyünde inşa edilen göl manzaralı çelik konstrüksiyonlu evler, tatil köyünü andıran görüntüsü ile dikkat çekiyor. Elazığ'da yaşayanlar kadar komşu il Malatya'daki vatandaşlar da bu modern konutlara hayran kalıyor.

Tatil Sitesi Değil TOKİ Konutları: Komşu'da Yapılan Deprem Konutları Malatyalılarda Hayranlık Uyandırıyor...

2020'de Elazığ'da meydana gelen depremin ardından TOKİ tarafından yapılan göl manzaralı çelik konstrüksiyonlu evler, tatil köyünü andırıyor. Bu modern konutlar, Malatyalılar tarafından da büyük beğeni topluyor.

Depremin Yaraları Sarıldı

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un koordinesinde Elazığ'da 24 bin 83 konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi. Kent merkezinin yanı sıra köylerde de 3 bin 285 tek katlı çelik konstrüksiyonlu konutlar yapıldı. Bu konutlar, üstün deprem güvenliği ve teknik özellikleri ile kırsaldaki vatandaşlara huzur ve güven içinde doğayla iç içe yaşama imkanı sunuyor. Özellikle Hazar Gölü manzaralı Gezin köyündeki 108 konut, tatil köyünü aratmayan görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Malatyalıların Beğenisini Topladı

Elazığlı Enes Furkan Buğdalı, bu modern konutlarda yazlarını geçirdiklerini belirterek, "Burada güzel bir yaşam alanı oluşturuldu. Genel olarak memnunuz. Burası köy halkının kullandığı evlerin hasar görmesi sonucu yapıldı. Köy evi gibi durmuyor, daha çok turistik bir tesis gibi duruyor. Elazığ'da 2020 depreminin yaraları erken sarıldı. Bu yönden şanslıydı ve tek il etkilenmişti. Erken toparlandı ama Kahramanmaraş depreminde yine hasar gören daireler var. Hafta sonlarını burada geçiriyoruz. Civar illerden de büyük bir talep var. Burası da ayrı bir yaşam alanı oldu" dedi.

Villa Gibi Evler

İstanbul'da yaşayan ancak yazları bu konutlarda geçiren Eyüp Ensar Bağcı ise, "Burayı Elazığ depreminden sonra devlet hızlı bir şekilde yaptı. Güzel bir yaşam alanı şeklinde sunuldu. Biz İstanbul'da yaşıyoruz ama yazları buradayız ve çok güzel. Doğasıyla, manzarasıyla, bahçesi ve havası ile çok güzel. Diğer köylerde genelde buraya villa sitesi diyorlar" ifadelerini kullandı.

Malatya'dan Hayranlık

Malatya'daki vatandaşlar da Elazığ'da yapılan bu modern konutlara hayran kalmış durumda. Depremin ardından inşa edilen bu güvenli ve estetik yapılar, Malatya'da da benzer projelerin yapılması için umut veriyor. Malatyalılar, bu konutların sunduğu modern ve güvenli yaşam alanlarının kendi şehirlerinde de inşa edilmesini temenni ediyorlar.