Tasarrufla evler ücretsiz yapılır

CHP'den Kayseri Milletvekili seçilen Saadet Partili Mahmut Arıkan, Malatya'nın büyük bir deprem yaşadığını belirterek, 'Yıkılan evlerin ücretsiz verilmesi gerekiyor. En tepede bulunanlar bir kaç harcama kaleminde tasarruf yapılsa evler ve iş yerleri ücretsiz şekilde yapılabilir' dedi.

Tasarrufla evler ücretsiz yapılır

CHP’den Kayseri milletvekili seçilen Saadet Partili Mustafa Arıkan Basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Arıkan," Biz Millet İttifakı olarak deprem bölgesiyle ilgili özel çalışmalara imza attık. Bunları hayata geçirmek için 28 Mayısta seçimi kazanmamız önemli bir konu" diyerek seçimi kazanmaları durumunda evleri ve iş yerlerini vatandaşlara ücretsiz verileceğini açıkladı.

Özel çalışmalara imza attık

Geçen hafta gerçekleşen seçimin önemine dikkat çeken Arıkan,"Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Özel bir bölgedeyiz. Malatya bundan 3 ay önce büyük bir deprem yaşadı. Saadet Partisi olarak Türkiye'nin bir çok bölgesinde çalışmalar yapıyoruz. Biz Millet İttifakı olarak depremde zarar gören bölgelerle alakalı olarak çok özel çalışmalara imza attık. Bu çalışmaların hayata geçmesi için 28 Mayısta seçilmesi önemli bir konu. Yaraları sarmak için bu dönemi iyi değerlendirmek gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Tasarruf yapılsa evler ücretsiz yapılır

Deprem bölgesinde ki vatandaşların ev ve iş yerlerinin ücretsiz verileceğini açıklayan Arıkan,"En önemli husus yıkılan ev ve iş yerlerinin depremzedelere ücretsiz verilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız bu konu hakkında öneri  verince iyi çalışalım dedik. Ara verdik bütçe bu yükü taşır mı diye. Verilen arada en tepede bulunanların bir kaç harcama kaleminde tasarruf yapılsa evler ve iş yerleri ücretsiz şekilde yapılabilir" ifadesini kullandı.

Gergin bir süreç yaşadık

Seçimi değil depremi konuşmak istediklerini vurgulayan Arıkan, "Mart ayında seçim kararı alınınca tüm Türkiye depremi konuşuruz. Ben böyle bir seçim süreci bekledim hatta depremi konuşacağız dedim. Ahlaki ve manevi tahribatı konuşuruz dedim.Ülkede ki kutuplaşmayı ve nefret dilini konuşuruz diye düşündüm. Maalesef hiç birini konuşamadık. Gergin bir süreç yaşadık" şeklinde konuştu.

İşsizlik rekoru kırdık

Hükümetin 2023 hedeflerine değinen Arıkan, "Pankartlarda billboardlarda 2023 hedeflerini anlatıyorlardı. Dediler ki biz 2023’de dünyanın ilk on ekonomisinden  biri olacağız. Bunu açıkladıkları zaman 17. sıradaydık bırakın ilk onu bu sırayı da kaybettik. Artık 21. sıradayız. Yine dediler ki 2023'te tek haneli enflasyona kavuşacağız dediler. Bırakın tek haneyi bugün 3 haneli enflasyonu paylaştığımız bir durumdayız. işsizlik %5 in altına inecek dediler işsizlik rekoru kırdığımız  dönemi yaşıyoruz. Milli gelirimiz 2 trilyon dolar olacak dediler yarısına bile gelemediğimiz süreci yaşıyoruz. İhracat 500 milyar dolar olacak dediler ancak yarısına ulaşabildik" diyerek eleştiride bulundu.

Faize ödenen para 600 milyar dolar

Faiz konusuna değinen Arıkan, "Faizle mücadele ediyoruz dediler, faizin belini kırdık dediler ancak 20 yıl boyunca faize ödenen para 600 milyar dolar oldu. Bugün bu parayla deprem bölgesindeki bütün sıkıntıları gidermenin çok çok ötesinde bir miktar" diyerek yürütülen politikaları doğru bulmadığını vurguladı.

İtibardan tasarruf olmaz

"Gerçeklerin üzerini örtmek için gayret gösteriliyor" diyen Arıkan, "14 Mayısta iktidarın algıyla gerçeklerin üzerini örtme konusunda ne kadar başarılı olduğunu gördüğümüz bir noktadayız.  Bu algı ile sorunlarımızı konuşamadığımız bir süreç yaşadık. Son 21 yılda ülkenin israf ve yolsuzluk boyutunda neler yaptığı konuşulmadı. Ekonomi faiz gerçeği konuşulamadı. Ahlaki ve manevi tahribatlar konuşulamadı. İtibardan tasarruf olmaz deyip lükse olağan üstü paralar harcandı" açıklamasını yaptı.

Rahip Brunson elini kolunu sallayarak gidemeyecek

Liyakat vurgusu yaparak açıklamalarını sürdüren Arıkan,"Millet İttifakının yönetim anlayışından biride adalet, liyakat olacak. Vizyon sahibi bir Türkiye inşa edeceğiz. Diyorlar ki kazanımlarımız ne olacak bizim derdimiz kazanımlarla değil bizim derdimiz kaybettiklerimizle. Tam bağımsız Türkiye inşa edeceğiz. Bizim iktidarımızda Rahip Brunson elini kolunu sallayarak bu ülkeden gidemeyecek. Güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.