Taş ocağına tepki

Battalgazi ilçesine bağlı Karagöz Mahallesi'nde (köyünde) vatandaşlar mahallede bulunan taş ocağının kapatılması için yol kapatıp eylem yaptı. Mahalleli, taş ocağı kapanana kadar eylemlerini devam ettireceklerini söylediler.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Taş ocağına tepki

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Karagöz Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahallede bulunan taş ocağının, ekinler ile çevreye zarar verdiğini gerekçe göstererek, yolları bir kez daha kapatarak, lastik yaktılar. Mahalleliler, jandarmanın uzun uğraşları sonucu eylemi sonlandırıp yolu açtılar.

Sesimizi duymak istemiyorlar

Toplanan kalabalık adına yapılan basın açıklamasında mahalle halkı yıllardır seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirterek, "Bugüne kadar hangi resmi kurumlara başvurduysak olumsuz cevap aldık. Hiç kimseden herhangi bir destek almadık. Bizleri kaderimizle baş başa bıraktılar. Taş ocağı başta biz köy halkı olmak üzere bağlarımıza, bahçelerimize, meramıza, hayvanlarımıza ve evlerimize zarar vermektedir. Biz Karagöz halkı olarak her gün depremi yaşıyoruz. Çocuklarımız patlama nedeniyle sürekli korku yaşamaktadırlar. Hayvanlarımız çıkan toz ve dumandan dolayı otlak meralardan beslenemiyor. Kaynak sularımız patlama sebebiyle çekilmiş durumda. Tek gelirimiz olan kayısı ağaçlarından yıllardır hiçbir verim alamıyoruz. Meyve ağaçlarımızın hepsi kurudur. Üzüm bağlarımız hiç bir şekilde verim vermiyor. Oksijenimizi bile engelleyen taş ocağını hiç bir şekilde istemiyoruz.  Ağır yük nedeniyle biri hamile olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. Biz her gün ölüm korkusuyla yaşamak zorunda değiliz. Bununla da kalmayıp tekrar hudut genişletilmesi ve beton santrali kurulumunu istemiyoruz. Sözde hayvancılık geliştirilecekmiş meraları yok ederek mi, köylünün geçim kaynağı elinden alınarak mı çiftçiliği geliştireceksiniz? Ulu önder Atatürk’ ün ‘Köylü milletin efendisidir.’ sözünü ‘Köylü milletin kölesidir.’ haline getridirler. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Biz sizin gibi süpermarketlere gidip alışveriş yapamıyoruz. Biz domates ve biberimizi kendimiz yetiştirmek zorundayız. Bunu bile üretemez hale geldik. Bizi kendi işimizi kendimiz halletmek zorunda bırakmayın. Ensesi kalınları koruyan yetkililere sesimizi duyuramadığımız için bu eylemi gerçekleştirmek zorun da kaldık. Buradan sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz lütfen sesimizi duyun ve biz Karagöz halkı olarak desteğinizi bekliyoruz" diye konuştular.