Tarım İl Müdürlüğü'ne şok suçlama

Malatya Tarım İl Müdürlüğünün hem rekolte, hem de monilya hastalığı açısından sınıfta kaldığını ileri süren Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Tarım İl Müdürlüğünün, rekoltede olduğu gibi monilya hastalığından zarar gören çiftçileri de masa başında iki günde tespit ettiğini iddia etti.

Tarım İl Müdürlüğü'ne şok suçlama

Masa başında belirlendi!

Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın, Tarım İl Müdürlüğü'nün, kayısıda çiçeklenme dönemi hastalıklarından biri olan ve bu yıl ağaçlara önemli ölçüde zarar veren monilya hastalığı nedeniyle Malatya’daki çiftçilere Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 10 milyon TL destekleme ödemelerinden yararlanacak üreticileri masa başında iki günde tespit ettiğini ileri sürdü.

Çiftçi büyük bir mağduriyet yaşadı

Ziraat Odaları olarak İl Tarım Müdürlüğü'ne monilya hastalığının olduğunu bu konuda gerekli tespitlerin yapılması için çalışma talebinde bulunduklarını ifade eden Ayaydın, "Talepte bulunmamıza rağmen, masa başında alınan rekolte kararından sonra monilya hastalığı tespiti de aynı şekilde yapılmıştır. Söz konusu tespitler zaten yapılmış olsaydı hem gerçek rekolte ortaya çıkacak hem de bu durumdan zarar gören Malatya çiftçisinin zararının tespiti noktasından büyük bir katkı sağlayacaktı. Fakat Tarım İl Müdürlüğü bu konuda gerekli hassasiyeti göstermediğinden dolayı söz konusu durumda Malatya çiftçimiz büyük bir mağduriyet yaşamıştır" dedi. 

Destek adaletli dağıtılsın

Cumhurbaşkanlığı bütçesinden kayısı üreticisi için gönderilen 10 milyon TL destekleme ödemelerinin iki günde masa başında tespit edildiğini ileri süren Ayaydın, "Buna göre Pütürge’deki yaklaşık 600 kayısı üreticisinden 90 tanesi zarar görmüş. Doğanyol dahil 500 kayısı üreticisinden de 6 tanesi zarar görmüş. Malatya'daki 50 bin çiftçimizin 2 bin 500 tanesi zarar görmüş. Bu durumu iyi bir düşünmek lazım. Bu İl tarım müdürü kime hizmet eder, oturup hem rekolte açısından hem de monilya hastalığı açısından İl Tarım Müdürlüğü sınıfta kalmıştır. Bunun ceremesini de maalesef Malatya çiftçisi çekmektedir. Pütürge Ziraat Odası Başkanı olarak söz konusu tespitlerin yapılması ve Cumhurbaşkanımızın kayısı üreticisi için göndermiş olduğu desteğin adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde dağıtılması için çalışma başlatılması gerektiği aksi taktirde Malatya çiftçisinin bu haksızlığı kabul etmeyeceği aşikardır" diye konuştu.