Tarım fuarına hazırlanıyoruz

Malatya'da 11-15 Nisan 2018 tarihleri arasında Mişmiş Park Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan 12. Doğu Anadolu Tarım Fuarı hazırlıkları başladı.

Tarım fuarına hazırlanıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, 11-15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan “12. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı” ile ilgili kentteki tarım ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi. Akın, fuar öncesinde 24 ilin tarım alanındaki STK ve kurum temsilcilerini kentte ağırlamayı planladıklarını belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın programının müsait olması durumunda fuara katılacağını söyledi. Akın, “Bunun yanında diğer bakanlarımız da fuarımıza katılım yapmasını bekliyoruz. Bu yıl fuarımızı yapmış olduğumuz çalışmalarla gerek ekonomik alanda, gerekse de sosyal etkinliklerin olmuş olduğu ciddi kapsamlı bir fuar gerçekleştireceğiz. Katılımcılar netleştikten sonra basınımıza konuyu paylaşacağız. Stant noktasında ise bu yıl geçmiş yıllara göre daha kapsamlı bir katılım söz konusu olacak. Bizi sevindiren diğer bir mesele şu ki fuarımız artık ticari anlamda da ciddi bir önem kazandı. Gerek tarım makineleri noktasında gerekse de traktör satışlarının ortasında her yıl ciddi anlamda bir artış kaydetmektedir. Fuarımızda hem ekonomik hem de sosyal ve kültürel etkinlikler noktasında ve bölge fuarı olma özelliğini her yıl daha da pekiştirerek inşallah 2018 yılında daha kapsamlı bir puanla gerçekleştireceğiz diye düşünüyoruz” dedi.

Kimler katıldı?

Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın başkanlığında Malatya Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısına İnönü Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kazım Gündüz, KOSGEB Müdürü Murat Seki, Gıda Tarım İl Müdürlüğünden Şevket Başyiğit, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Mustafa Altınok, (TİGEM) Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Karakeçe, Fırat Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Abdulvahap Yoğunlu, TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Veteriner Odası Başkan Vekili Ergün Koşar katıldı.