Tarihi yapılara zarar veriliyor 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, yıkım çalışmaları devam ediyor. Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yıkım çalışmasını yürüten firmaların  ağır hasarlı binalarla birlikte Bizans dönemine tarihi surları da yıktığı iddia edildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, yıkım yapanların tarihe ve kültüre saygılarının olmadığını söyledi.

Tarihi yapılara zarar veriliyor 

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden büyük yıkıma uğrayan Malatya’da, binlerce yapı ağır aldı. Depremlerin ardından hasar tespit çalışmalarının sona ermesinin ardından ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı. Şehirde hasarlı binaların yıkımı  devam ederken, yıkım firmalarının hasarlı yapıların yanında başka yapılara da zarar vermesi tepki çekiyor. Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Doğu Mahallesinde bulunan, M.Ö. 66 yılında Bizans Döneminde yapılan tarihi sur kalıntıları da yıkım firmaları tarafından yıkıldığı iddia edildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, yıkım çalışması yapanların tarihe ve kültüre saygı göstermediğini ve yıkım sırasında denetlenmediklerini dile getirerek tepki gösterdi.

Yıkımların bu şekilde olması suç

Surların son halini video kaydına alan bir vatandaş şunları söyledi: “Doğu Mahallesinde yıkım yaptılar. Bizans surlarını da yıktılar. Tarihimize, kültürümüze saygıları yok bunların. Bunlar valilik aracılığıyla  yıkım yapan özel şirketler. Ne bir kontrol var ne başka bir şey var. Kontrol mühendisleri bir haber. Yıkımların bu şekilde olması suç.”