Tapuları Büyükşehir verecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Umut Yalçın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, gündem maddeleri arasında bulunan Şire ve Buğday Pazarında bulunan 609 iş yerinin tapu devri ile ilgili madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Tapuları Büyükşehir verecek

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısının ikinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Umut Yalçın başkanlığında Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan, Şire ve Buğday Pazarında bulunan toplam 609 iş yerinin tapu devri ile  Pütürge'ye yapılacak Tekstil Kent Projesinin İmar raporu görüşüldü.

 609 İş yeri teslim edilecek

Gündem maddeleri arasında bulunan, Şire ve Buğday Pazarı Bağımsız Bölüm Dükkanlarının Tapu Devri hakkındaki Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığının teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Madde kapsamında Buğday Pazarı kapsamında 145, Şire Pazarı kapsamında ise 464 iş yeri tapuları dağıtılarak sahiplerine teslim edilecek.
Arapgir İlçesi, Onar Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planının yaptırılabilmesi için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne yetki verilmesi hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu kabul edildi.