Taksici de isyanda

Malatya'da taksici esnafı, bir yılda yaklaşık yüzde 400 artan mazot ve benzin fiyatına isyan etti. Akaryakıt zamlarıyla birlikte artan maliyetlerden dolayı geçinemediklerini ve kazandıkları paranın yakıt giderlerini karşılamadığını söyleyen taksici esnafı, 'Akaryakıta yapılan zamlar hem taksici esnafını hem de vatandaşları mağdur ediyor. Kontak çevirmeye korkuyoruz. Artık hükümetin bu duruma el atması lazım' dedi.

Taksici de isyanda

Motorin, LPG ve benzine peş peşe gelen zamlar, bütün sektörleri olumsuz etkiliyor. Akaryakıta yapılan zamlar hem taksici esnafını hem de vatandaşları mağdur ediyor.  Ancak akaryakıt zamlarından en fazla etkilenen grupların başında taksiciler geliyor. Akaryakıtın yanı sıra diğer maliyetlerde de büyük oranda artış olsa da taksiciler yolcu taşıma ücretine zam değil, maliyetlerini azaltacak önlem ve mazot ve benzine gelen zamlar karşısında devletin mazot desteği vermesini istiyor.

Hükümetin el atması lazım

İnsanların araçlarına binecek durumlarının kalmadığını ve bir an önce yaşanan bu duruma bir çare bulunması gerektiğini ifade eden taksici esnafı, Akaryakıtın litresi 30 TL’ye dayandı. Akaryakıta yapılan zamlar hem taksici esnafını hem de vatandaşları mağdur ediyor. Bir yıl önce 220 TL’ye dolan depo şimdi ise bin 200-300 liraya doluyor. Şuanda taksicilerin kazandığı tüm kazanç akaryakıta gidiyor. Aracın arızası olduğu zaman sanayi masrafları cep yakıyor. Sigorta ve kasko fiyatları ona keza. Bir taksici 2 bin TL kazansa bin 300 TL’si masraflara gidiyor. Müşteri de var ancak akaryakıt çok pahalı olduğu için kar değil zarar ediyoruz. Taksimetrenin yükseltilmesi de çözüm değil. Bu kez insanlar taksiye binemeyecek. Bir an önce akaryakıt fiyatlarının, KDV ve ÖTV’nin düşürülmesi, bu duruma artık hükümetin el atması lazım” diye konuştular.