Taban fiyat maliyetleri yansıtmalı

Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, Mayıs ayının ortalarında açıklanması beklenen hububat taban fiyatıyla ilgili açıklama yaptı. Aslantürk, açıklanacak olan taban fiyatın girdi maliyetlerinde gerçekçi hesaplanarak, çiftçilerin genel yaşantısını ve tarımsal üretimin sürdürülebilir seviyelere göre ve ithalat fiyatının altında kalmayacak şekilde açıklanmasını talep etti.

Taban fiyat maliyetleri yansıtmalı

Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, mayıs ayının ortalarında açıklanması beklenen hububat taban fiyatıyla ilgili açıklama yaptı. Aslantürk, TMO’nun, hububat alım fiyatlarını artan girdileri ve maliyetleri yansıtması gerektiğini belirtti.

TMO çiftçinin yanında olmalı

Türkiye’de hububat hasadının başlamasına az bir zaman kaldığını anımsatan Aslantürk, “TMO’nun hububat alım fiyatlarının açıklanmasına çevrilmiş durumdadır. Açıklanacak olan taban fiyatının girdi maliyetlerinde gerçekçi hesaplanarak, çiftçilerimizin genel yaşantısını ve tarımsal üretimin sürdürülebilir seviyelere göre ve ithalat fiyatının altında kalmayacak şekilde açıklanmasını talep ediyoruz. Kara gün dostu olan TMO’nun çiftçinin yanında olduğuna inanmak istiyoruz. Açıklanacak olan taban fiyatlarının, girdi maliyetlerinin ve ithalat fiyatının altında açıklanması demek üreticinin emeklerinin heba olması demektir, dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da çiftçilerin üretimden uzaklaşarak gıdada dışa bağımlılığının hızla artması demektir. Buradan tüm yetkililere seslenerek üreticilerimizin emeklerinin, alın terinin karşılığının verilmesi noktasında gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.