Susturamayacaksınız 

Kernek Meydanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında darp edilen çalışma arkadaşımız Burhan Karaduman'a destek olmak için Malatya basını Kernek'te bir araya gelerek basın açıklamasında bulunuldu. Yapılan açıklamada, 'Gazeteciler olarak gerçekleri yazmaya ve rahatsız etmeye devam edeceğiz. Gazetecileri susturamayacaksınız' denildi. 

Susturamayacaksınız 

Kernek Meydanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında darp edilen Gazeteci Burhan Karaduman’a destek olmak için Malatya'da faaliyet gösteren Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti, Küresel Gazeteciler Konseyi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti, Anadolu Basın Birliği ve BİMYAD üyeleri olayın gerçekleştirdiği meydanda bir araya gelerek saldırıyı şiddetle kınadılar. Basın camiası adına basın bültenini okuyan Er TV Program Sunucusu Hülya Kaya, “Biz gazeteciler olarak gerçekleri yazmaya ve rahatsız etmeye devam edeceğiz. Gazetecileri susturamayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin en mutlu günlerinden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı Kernek meydanında görevini icra eden Malatya'nın emektar, dürüst ve cesur gazetecisi, değerli arkadaşımız Burhan Karaduman, törenlerin devam ettiği bir sırada alçakça bir saldırıya uğramıştır.  Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş başta olmak üzere kentin tüm üst düzey yöneticilerinin hemen yanı başında gazeteci Burhan Karaduman’a yapılan bu saldırıyı şiddetle nefretle kınıyoruz. Görevleri gerçekleri, Sadece gerçekleri yazan gazetecilerden rahatsız olanları rahatsız etmeye devam edeceğimize ilan ediyoruz” dedi. 

Gereği yapılsın

Yapılan bu saldırının sadece gazeteci Burhan Karaduman’a yapılan bir saldırı olmadığını vurgulayan Kaya, “Tüm basına ve halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırı değildir. Bu saldırı aynı zaman da basın özgürlüğünü güvence altına alan anayasamıza karşı ilaveten de yeri ve zamanı itibariyle Malatya Valisi Aydın Baruş başta olmak üzere, Malatya protokol ile ve Malatya'nın huzuruna, ayrıca kamu görevlileri nedeni ile görev yapanlara karşı girişilmiş kirli bir saldırıdır. Bu saldırıyı devlet protokolünün yanı başında gerçekleştirme cüretini göstermesi yönüyle de aynı zamanda devletimize yönelik bir meydan okumadır. Bu nedenle Devletimiz bu saldırıyı tüm yönleriyle aydınlatmakla mükelleftir. Derhal sorumluları, failleri bulunmalı ve ilgili kanunlar çerçevesinde en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Saldırının tetikçilerini bulmak yetmez, bu tetikçilerin varsa azmettirenleri de ortaya çıkarılmalıdır. Anayasamızın 28 maddesinde devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır hükmü yer almaktadır. Malatya'daki devlet görevlileri Anayasamızın bu Amir hükmünün Gereğini yapmak zorundadır. Gerçeklere yazmaya ve rahatsız etmeye devam edeceğiz. Gazetecileri susturamayacaksınız. Burhan Karaduman yalnız değildir tüm gücümüzle yanındayız” diye konuştu. 

Korkmayacağım, korkmadım

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan gazeteci Burhan Karaduman ise, “Platformda görüntü çekiyordum. Platformdan inip arka tarafında drone görüntüsü almaya gittim. Resim çekerken arka taraftan resim çekerken ‘sana selamını getirdik diye bir ses duyarak darp edildim. 3-4 kişi arkadan saldırarak vurdular. Bu konudaki soruşturma sürüyor. Yani delikanlı olsalardı, yiğit olsalardı, cesaretli olsalardı önden gelirlerdi. Korkmayacağım, korkmadım. Tabi soruşturma da devam ediyor şu anda yüzlerce kamera kayıtlarında bakılıyor. Bunun mutlaka ortaya çıkacağına inanıyorum. Böyle bir saldırı uğrayacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu yaşıma kadar kimseyle şahsi bir meselem olmadı. Bireysel olarak bana böyle alçak bir saldırı nedenini düşünmedim. Herhangi bir düşmanım da olmadı. Saldırının tamamen mesleki çalışmalarımdan dolayı yaşadığımı düşünüyorum. Ancak şunu ifade edeyim Malatya'daki gazeteci arkadaşlarıma, dostlarıma ağabeylerine, ablalarıma çok teşekkür ediyorum. Gördüm ki yalnız değilim. Benim 4 kişilik ve ailem var. Ama burada gördüm ki Malatya'da yüzlerce ailem varmış bunu hissettim. Bugün birileri kalemini kırmak istiyor diye düşündüm. Ama yüzlerce kalem harekete geçti. Ben tüm medyaya özellikle teşekkür ediyorum. Valilik zaten olayı takip ediyor. 7/24 saat kameralar izleniyor. İnanıyorum ki failler çıkacaktır. Hiçbir şey gizli kalmaz mutlaka ortaya çıkar. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi güzel doğruyu var. İnanıyorum çünkü gerçekler gerçekten ortaya çıkacaktır" diye konuştu.