Sürücüler çıkma lastiğe yöneldi

Araç sürücülerinin büyük çoğunluğu kış mevsiminde zor duruma düşmemek için kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber araçları için özellikle kış lastikleri ve antifriz hazırlıklarına başlarken artan fiyatlara karşılık sıfır lastik yerine çıkma lastiğe yöneldi.

Sürücüler çıkma lastiğe yöneldi

Araç sürücülerinin büyük çoğunluğu kış mevsiminde zor duruma düşmemek için kış mevsiminin yaklaşmasıyla  beraber araçları için özellikle kış lastikleri ve antifriz hazırlıklarına  başlarken artan fiyatlara karşılık sıfır lastik yerine çıkma lastiğe yöneldi.  
Malatya'da Araç sahipleri, kış mevsiminde zor duruma düşmemek için kış hazırlıklarına başlarken artan fiyatlara karşılık sıfır lastik yerine çıkma lastik tercih etmeleri istendi. Uzmanlar, mevsimine uygun lastik kullanmanın güvenli sürüş, yakıt tasarrufu, performans ve lastik ömrü açısından hayati önemde olduğu uyarısında bulunuyor.
Çıkma lastiklerde herhangi bir sorun çıkmıyor
Malatya Hankook Lastik Bayii işletmecisi Okan Altınkaynak, vatandaşa kar lastikleri konusunda uyarılarda bulundu. Altınkaynak, dolara kapılmadıklarını vurgulayarak,  yeni kış lastiklerinde yüzde 30 ıskonto olduğunu söyledi. Altunkaynak, “Yaklaşık 30 yıldır lastik değiştiriyoruz bu seneki dolar kurundan sonra lastiklere yüzde yüz zam koyuldu. Vatandaş çıkma lastiğe yöneldi. Zaten asgari ücretle çalışanın aldığı maaş belli  Ne kömür, nede lastik alabilir. Bu durum bizleri çıkma lastik almaya yöneltti. Çıkma lastiklerde herhangi bir sorun çıkmıyor.Yıllardır bu işin içinde olduğumuz için çıkma lastiklerde kolay kolay sıkıntı yaşanmıyor. Sıfır lastikle çıkma lastik arasında çok büyük fark bulunuyor. Bir kış lastiği güneş görmedikten sonra 10 sene kullanılabilir. Elimizde bir çok firmanın çıkma lastikleri mevcut. Vatandaşımıza daha iyi hizmet etmek adına bu yıl farklı markalardan çıkma lastik temin ettik. Hankook, Tatko, Waterfall, Tavrus, Rıken, Starmaks, Dayton çıkma lastikleri elimizde mevcut" dedi. 
Hazırız sürücüleri bekliyoruz
Kış lastiğini taktırmak için son günün beklenmemesi gerektiğine değinen Altunkaynak, “Uygulama 15 Kasım itibariyle başlayacak.Tahminimizce bütün araçlarda uygulanacak. Hafif araçlar da dahil. Bugün en ufak bir kaza olduğunda kışlık lastikler olmasa sigorta şirketleri seni suçluyor. İllaki kar lastiği olmasa lazım. Geçen yıllarda ticari araçlara ses bu sene sıkıştıracaklar. Vatandaş yenisini alamıyorsa çıkma alsın Cezası ağır bin lira ödeyeceğine çıkma lastik alması daha uygun.  Düz lastikte karda kayarsan durma şansınız yok bir yere çarpmak zorunda kalırsınız. Ama kar lastiği varsa durma şansı  yüksek. Bir an önce vatandaşın  kışlık lastiklerini temin etmeleri gerekmektedir. Bu sene vatandaş gelip sadece sormaktalar. Dolar lastik fiyatlarını arttırdı. Vatandaş mecburen çıkma lastiklere yöneliyor. Hazırız sadece vatandaşlarımızın bir an önce gelip çıkmada olsa lastiklerini değiştirsinler. Sırf değiştirsinler diye çıkma lastik temin ettik" şeklinde konuştu.