'Buz' gibi hatalar

Fatih Karagümrük maçında hayal kırıklığı yaşatan Yeni Malatyaspor, kendi evinde ligde galibiyeti olmayan Demir Grup Sivasspor'a da mağlup oldu.Takımın formda hucüm oyuncusu Mustafa Eskihallaç'ı savunmanın sağında görevlendiren İrfan Buz, Teteh, Mounir ve Malan'ı oyundan alması tepkilere neden oldu.

'Buz' gibi hatalar

Süper Lig 6. hafta mücadelesinde Yeni Malatyaspor kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Sivaspor'a 1-0 yenildi. Malatya evinde oynadığı 4 maçın 3’ünde mağlup oldu. Galibiyete hasret Demirgrup Sivasspor’a moral olduk.

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 6. haftasında Sivasspor 'u konuk etti. Beşiktaş 'a 3-0 kaybetmesinin ardından 3-1 öne geçtiği Fatih Karagümrük maçından 4-3'lük mağlubiyetle ayrılan Malatya dün akşam da kazanamadı. Ligde galibiyeti olmayan Sivasspor 70. dakikada Yunan stoperi Dimitris Goutas'ın attığı kafa golüyle Yeni Malatyaspor'u 1-0 yendi ve ilk galibiyetini aldı. Yeni Malatyaspor ise art arda 3. maçından da puan çıkaramadı. Bu sonuçla Yeni Malatyaspor 6 puanda kalırken, Sivasspor da puanını 6'ya yükseltti.

Adil Gevrek İstifa sesleri....

Maçın bitiş düdüğünden sonra maraton tribüninde Adil Gevrek istifa sesleri yükseldi.

Maçtan dakikalar

26' Malatyaspor, Stephen Mallan ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Mallan tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

32' Sarı-Kırmızılılar bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan Adem Büyük tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

37' Bu kez Sivasspor, Fayçal Fajr ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Fajr tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

51'  Sivasspor'da, Felix altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

54' Yeni Malatya direğe takıldı! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda gönderilen topa gelişine vuran Adem Büyük'ün şutu üst direkten oyun alanına döndü.

55' Kontraya çıkan Sivasspor'da Gradel'in şutunu kaleci Ertaç kurtardı.

58' Sivasspor'da iki oyuncu değişikliği. Felix ve Ahmet Oğuz çıktı, Ulvestad ile Erdoğan Yeşilyurt girdi.

69' İki takımda da oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Malatyaspor'da Tetteh çıktı, Bwalya girdi. Sivasspor'da ise Rıza Çalımbay, Kayode'yi oyundan aldı, Yatabare'yi sahaya sürdü.

70' Fajr sağ kanattan ortaladı, Goutas altıpas üzerinden vurduğu kafayla Sivasspor'u 1-0 öne geçirdi.

72' Yeni Malatyaspo'da Bwalya şutunda kaleyi bulamadı.

75' Sarı-Kırmızılılar'da Mallan çıkıyor, Kerim Hafez oyunda.

77' Yiğidolar'da Henrique ceza sahası içinden şansını denedi ancak top dışarda.

78' Yeni Malatyaspor'da Bwalya vurdu, Muammer başarılı.

81' Erdoğan ceza sahası dışından kafayla topu kaleye gönderdi, Ertaç'ın bir anlık hatasıyla top direkten döndü, Yatabare kafa vuruşuyla pozisyonu tamamladı. Ancak

ofsayt nedeniyle gol geçersiz sayıldı.

83' Doğu ekibinde Chouiar çıkıyor, Osman Haqi oyunda.

89' Sivasspor'da Henrique dışarda, Sefa Yılmaz son anlarda görev yapacak.

Kalan dakikalardan başka gol sesi çıkmadı ve Sivasspor zorlu mücadelede Yeni Malatyaspor'u 1-0 yendi. 

Stat: Yeni Malatya

Hakemler: Erkan Özdamar, Süleyman Özay, Candaş Elbil

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Sadık Çiftpınar, Wallace, Mallan (Dk 75 Karim Hafez), Hadadi, Chouiar (Dk. 83 Haqı Osman), Aabid, Ndong, Mustafa Eskihellaç, Adem Büyük, Tetteh (Dk. 68 Walter Bwalya)

Demir Grup Sivasspor: Muammer Zülfikar Yıldırım, Ahmet Oğuz (Dk. 58 Erdoğan Yeşilyurt), Goutas, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Hakan Arslan, Fajr, Pedro Henrique (Dk. 88 Sefa Yılmaz), Gradel, Jorge Felix (Dk. 58 Ulvestad), Kayode (Dk. 69 Yatabare)

Gol: Dk. 70 Goutas (Demir Grup Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 53 Ahmet Oğuz, Dk. 57 Hakan Arslan, Dk. 90+4 Fajr (Demir Grup Sivasspor) Dk. 80 Sadık Çiftpınar, Dk. 90+4 Mustafa Eskihellaç (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor) Haber Merkezi-İHA-AA

'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar
'Buz' gibi hatalar