Suda indirim yapacağız

Saadet Partisi Battalgazi ilçe divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Battalgazi belediye binasını hangi belediye başkanının kullanacağını sordu. Seçildikleri takdirde su fiyatlarını yüzde 50 indireceklerini kaydeden Marasalı, Malatya'da bir belediye başkanı tarafından TÜRGEV'e 5 milyon lira bağış yapıldığını söyledi.

Suda indirim yapacağız

Saadet Partisi Battalgazi ilçe divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi İl Müfettişi Mehmet Kaya Asiltürk ve partililer katıldı. Parti İl Binasında gerçekleştirilen divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı da konuşmasında “Doğada tabi olan bir şey var; çiçek büyürken saksı küçük kalırsa ya çiçek ölür yada saksıyı değiştirmek zorunda kalırsınız. Maalesef bu örnek tam Malatya'mız için bire bir uyan bir örnek. Malatya insanı Malatya'dan daha hızlı büyüdüğü için, Malatya'nın yapısı kendisine küçük geldiği için her yıl binlerce nitelikli insanımızı, parası olan insanımızı, eğitimli olan insanımızı büyük şehirlere kaptırıyoruz ve maalesef eğitimden yoksun olan, parası olmayan yada imkanı olmayan insanları buraya göç olarak alıyoruz” dedi.

Hani sarayları kendiniz için yaptırmıyordunuz?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Battalgazi belediye binasını hangi belediye başkanının kullanacağını soran Marasalı oldukça sert eleştirilerde bulundu ve şöyle konuştu; “Ben Büyükşehir belediye başkanı seçilirsem Battalgazi için yaptırdığım sarayda oturuyorum diyeceksin, peki Büyükşehir binası ne olacak? Büyükşehir binasını Yeşilyurt'a vereceksin. Battalgazi'yi de Hanımın Çiftliği'ndeki eski belediye binasına vereceksin. Hani bu sarayları kendiniz için yaptırmıyordunuz, hani bu saraylar halk içindi, Battalgazi halkının idi. Seçildiğimiz zaman Büyükşehir binası nerde ise Büyükşehir Belediye binasında halka hizmet vereceğiz. Battalgazi Sarayı Battalgazi halkınındır, Yeşilyurt'ta kendi yerinde hizmet verecektir. Sizin seçim arabalarınız kendi benzininizle, mazotunuzla, kendi paranızla kiraladığınız araçlarla gezerken AK Parti için gezen araçlar sizin cebinizden çıkan paralar ile finansa ediliyor. Ama bunları ne ile belgeleyeceksiniz? Minareyi çalan kılıfını uyduruyor.” Seçildikleri takdirde su fiyatlarını yüzde 50 indireceklerini kaydeden Marasalı, “Su fiyatlarını yüzde 50’ye indireceğiz Allah'ın izniyle. Çünkü bu su parası milletin makam arabasına, hanımının altındaki arabaya ya da israfa gidiyor. Bu israfı kesersek, bu su paralarını yüzde 50 ucuzlatacağız. Bu da size karşı verilmiş bir sözümdür” diye konuştu.

TÜRGEV’e 5 milyon lira bağış yaptın mı, yapmadın mı?

Malatya’daki iş yerleri ve sosyal tesislerin peşkeş çekildiğini ifade eden Marasalı, “Bir başka husus bedavaya verilen işyerleri. Şimdi Sümer parkta yahut da başka yerlerde sosyal tesisler var bu sosyal tesisler eşe, dosta, akrabaya peşkeş çekiliyor. Araştırabilirsiniz hiç bir tane CHP'li yoktur onların içinde, bir tane Saadetli de yoktur. Hepsi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tanınmış bilinmiş simaları. Bunlara veriliyor. Zarar edilirse, eğer adam zarar ediyorsa belediye tutup bu ihaleyi iptal ediyor, geri alıyor. Eğer adam para kazanıyorsa belediye komik rakamlarla geçirmek zorunda kalıyor. Bu rakamları düzelteceğiz. Ya adam gibi fiyatlarla belediyenin yerlerini kiralamış olacaklar, yahutta yeniden ihaleye çıkaracak inşallah.” Dedi. Malatya’da bir belediye başkanı tarafından TÜRGEV’e 5 milyon lira bağış yapıldığını belirten Marasalı şöyle konuştu; “Bir başka husus otobüs fiyatları. Dünyanın hiçbir yerinde belediye otobüs fiyatları, minibüs ücretlerinden daha pahalı olmaz. Ama Malatya da öyle. Niye? Çünkü Yolsuzluk büyük, israf büyük. Efendim yolsuzluk diyorsun. Evet siz 5 milyon lira TÜRGEV'e para bağışlarken bunu Malatya halkına sordunuz mu? Sayın başkan, dürüst başkan, herkesin borçsuz belediye başkanı diye lanse ettiği başkan. 5 milyon lira TÜRGEV'e bağış yaptın mı, yapmadın mı? Bunu bana söylemek bildirmek senin görevin. Ya da bundan önceki başkanlar TÜRGEV'e yurt kiralayıp belediye cebinden işletme hakkı verdiniz mi vermediniz mi? Eğer bu bir uygulama ise Anadolu Gençlik Derneği ya da bir başka derneğe de aynısını yaptınız mı, yapmadınız mı? Eğer yaptığınız iş yanlış değilse bunu çıkıp basına deklare ettiniz mi etmediniz mi? Edemezsiniz niye? Çünkü gizli kapaklı yapılan işler.”