Su kuyusundaki cesede 2 tutuklama

Malatya'da kaybolduktan 5 gün sonra cesedine ulaşılan gencin öldürülmesi olayı soruşturmasında şüpheli olan 2 kardeş tutuklandı.  

Su kuyusundaki cesede 2 tutuklama

Malatya’da 21 Mayıs Cuma günü kaybolan 26 yaşındaki Yunus Akan’ın cesedi, Emniyet ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda olaydan 5 gün sonra Hekimhan ilçesinin Güzelyurt Mahallesinde bir bahçedeki su kuyusunun içinde bulunmuştu.   

Yer tespiti yapıldıktan sonra ceset, AFAD ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerince kuyudan çıkartılarak Emniyete teslim edilmişti. 

Yapılan ilk inceleme sonucuna göre;  Yunus Akan’ın tabanca ile ateş edilerek öldürülmesinin ardından cesedinin su kuyusuna atıldığı belirlenmişti. 

Emniyet ekiplerinin Yunus Akan’ın kaybolduğunun Emniyete bildirilmesinden sonra başlatılan soruşturmada şüpheliler M.F. ve D.F. adlı kardeşleri gözaltına aldığı ve soruşturma esnasında cinayetin çözüldüğü öğrenildi. 

Şüpheli kardeşlerin Yunus Akan’ı kaybolduğu 21 Mayıs günü aralarında çıkan kavgada tabanca ile ateş açarak öldürdükleri ve ardından cesedi götürüp su kuyusuna attıkları öğrenildi.  Olayın ise ölen ile şüpheliler arasında henüz tespiti yapılamayan aralarındaki ticarete dayalı borç meselesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.  

Emniyet Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen soruşturma sonucunda cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan 2 şüpheli soruşturma sonucunda Nöbetçi Malatya Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilerek, haklarında tutuklama kararı verildi.  Haber-Foto: Burhan Karaduman