Spor salonu hizmete hazır

Yeşilyurt Güreş İhtisas Kulübü Başkanı aynı zamanda Kulüp Hocası Hanifi Tandoğan, 1990 yılında Yeşilyurt Çırmıhtı'da yapılan ancak atıl durumda olan güreş sahasındaki spor salonunun, bakımının yapılarak güreş camiasına kazandırıldığını söyledi.

Spor salonu hizmete hazır

Yeşilyurt Belediyesi ve hayırseverler tarafından Çırmıhtı’da spora verilen desteğin memleket sevgisinin büyüklüğünü gösterdiğini ifade eden Başkan Tandoğan, Çırmıhtı’ya birçok tesis daha kazandıracaklarını müjdeledi. Tandoğan, 30 Haziran pazar günü saat 13’te yapılacak olan karakucak güreşine gençleri davet ederek, “Yeşilyurt ilçesinde 1990’larda faaliyete geçen karakucak güreş alanında her sene karakucak güreşleri yapılmakta. Yurt içerisinde 400’e yakın yetenekli Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında şampiyonluklar yaşamış güreşçiler katılıyor. Malatya ve çevre illerden ise, yaklaşık 150 genç katılıyor” dedi.

Böyle güzel çalışmaların devam etmesini diliyorum

Güreş severlere sevindirici haberler veren Başkan Tandoğan, “1990 yılında yapılan spor salonu atıl bir durumdaydı. Gençlerimizin ve halkımızın çalışması ve yaşam boyu spor yapmaları için yapılan bu spor salonunu Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar bakımını yaptırdığı spor salonu yakın zamanda vatandaşların hizmetine sunulacak. Herkes spor salonunda hocamız nezaretinde yaşam boyu spor yapabilecektir. Herkes bu karar seviniyor. Bu spor salonunda büyük emeği geçen Yeşilyurt Kaymakamımız Turgay Gülenç’e, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a, başkan yardımcılarına, ekibine, İstanbul Yeşilyurt’lular Derneği Başkanı Zeki Akıncıya, Spor İl Müdürü yetkililerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle güzel çalışmaların devam etmesini diliyorum” diye konuştu.