Sorunları biliyoruz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, gazetemize ziyaret etti. Tüfenkci, Net Haber Gazete'sinin fedakarca milletin sesi olduğunu vurgulayarak, sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sorunları biliyoruz

AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, beraberindekilerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle gazetemizi ziyaret ederek, çalışanlara başarı diledi.
Ziyarette konuşan Tüfenkci, basın yayın kuruluşları ve gazetecilerin, demokratik toplumlarda en temel ihtiyaçlardan biri olan halkın haber alma ihtiyacını karşıladığını belirterek, "Doğru, tarafsız, objektif, ilkeli ve basın meslek kurallarına uygun yapılan bir gazeteciliğin toplumun gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağladığını bildiren, ancak unutulmamalıdır ki ilkeli bir gazetecilik, bilgilendirme ve haberdar etme konusundaki basın gücünü, farklı amaçlarla kullanmamayı, hak ve özgürlüklere saygılı olmayı ve toplumsal sorumluluğu ön planda tutmayı gerektirir. Türk basını ulusal ve yerelde geçmişten günümüze kadar çok önemli bir gelişme göstererek sorumluluklarını başarıyla yerine getirmektedir" dedi.

Atılan adımlar yeterli değil

Net Haber Gazete'sinin Malatya'nın köklü gazetelerinden olduğunu anımsatan Tüfenkci,  Net Haber'in fedakarca milletin sesi olduğunu kaydetti. Tüfenkci, yerel basının sorunlarına değinerek, “Yerel basının sorunlarını biliyoruz. Zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyorlar. Görev yapmaya çalışıyor. Sorunları çözme noktasına geçmişte bazı adımlar atıldı ama yeterli değil. Bunların daha da geliştirilmesi lazım. Özellikle yerel basının 15 Temmuz'daki duruşunu hepimiz biliyoruz. Sadece Malatya'da değil, bütün Türkiye'de yerel basın ciddi anlamda demokrasi, millet  adına görev ifa etti. Hem doğru bildirimde bulunmaları hem bilgilendirmeleri hem de duruşları ile fark oluşturdular. Yerel medyanın güçlü olması ulusalın da güçlü olmasını  sağlar. Dolayısıyla yerelde Malatya özelinde,  yerel yönetimler ve merkezi yönetimde bulunan arkadaşlarımızın haber akışlarında kolaylık sağlanması ve desteklenmesi, ayrımcılığa gidilmemesi noktasında bugünün bir farkındalık oluşturmasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Net Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Keskin, Net Haber Gazete'sinin 13 yıldır haberleri yerel imkanlar ölçüsünde doğru, tarafsız ve net şekilde en kısa sürede vatandaşa ulaştırmaya çalıştığını aktardı.