Sorunlara çözüm bulunsun 

6 Şubat tarihli depremlerde ağır hasar alan illerden olan Malatya'da çarşı merkezinde birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. İş yerleri yıkılan ve ağır hasar alan esnaflara konteyner tahsis edildi. Konteynere yerleşen esnaflar, su ve alt yapı sorunuyla karşı karşı kaldıklarını,bu duruma çözüm bulunmasını talep etti.

Sorunlara çözüm bulunsun 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da binlerce esnafın dükkânı yıkıldı ve ağır hasar aldı. Dükkânı ağır hasar alan ve yıkılan esnaf, Malatya’nın farklı bölgelerinde kurulan konteyner çarşıya yerleşerek faaliyete başladı. Yeşilyurt’a bağlı Tecde yolu üzerinde kurulan konteynerlere yerleşen esnaflar, konteynerlerinde su ve alt yapı sıkıntısı olduğunu, bu sıkıntıların biran evvel çözülmesi gerektiğini söyledi.

Konteyner verdiler su yok 

Tecde Mahallesinde bulunan konteynerde terzi esnafı olan İdris Ütni,  kurulan konteyner çarşının, ticaretin devamı için önemli bir hizmet olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: “Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Burada depremzedeler için yer verildi. Ticaretin devamı ve insanların ihtiyaçlarının karşılanması açısından önemli bir hizmettir. Dükkânım büyük çarşıdaydı, depremde ağır hasar aldı. Sonra buraya geldik. Burada da lavabo yok, su sorunumuz var. Bunlara bir çözüm bulunacağı söylendi. Bir an evvel sorun çözülürse iyi olur. Bazı arkadaşların elektrik sorunu var. Ben çözüm bulunacağını düşünüyorum. İhtiyaçlar giderilirse cazibe yerine dönüşecektir diye düşünüyorum”

Lavabonun alt yapısı yok 

Konteynerde kırtasiye ürünleri satan Ebru Arkın ise, konteynerlerin aşırı sıcak olduğunu ve yağışlı havalarda içeriye su damladığını söyledi. Arkın, konteynerde çalışan bütün esnaf için lavabo ve su sıkıntısı olduğunu sözlerine ekleyerek soruna çözüm bulunmasını istedi. 

Bir şey yapmışlar gibi duruyor ama öyle değil

Konteyner çarşıda çiğköfteci dükkanı işleten Mesut bozmaz ise yer paylaşımlarının baştan savma olduğunun altını çizerek şu ifadelere yer verdi: “Sıcaktan dolayı konteynerlere girilmiyor. Su yok, su gelebilmesi için MASKI' ye dilekçe vermemiz gerekiyormuş. Lavabonun alt yapısı yok. Görünüşe göre bir şey yapmışlar gibi duruyor ama öyle değil. Ben çiğköfte satıyorum. Aşırı sıcaktan dolayı tezgahın önüne bir şey koyamıyorum. Bunlara bir çözüm bulunması lazım.”