Sorunlar çözüm bekliyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, Eskimalatya bölgesindeki mahallerin sorunların çözüm beklediğini belirterek, 'Bütün bu sorunlarımızın ne zaman çözüme kavuşacağı konusunda belediye başkanları il ve ilçe başkanlarından milletvekillerinden Eskimalatya halkı olarak açıklama ve daha önemlisi sorunlarımızın çözümü noktasında adımlar atılmasını bekliyoruz' dedi.

Sorunlar çözüm bekliyor

Battalgazi ilçesine bağlı Eskimalatya bölgesindeki mahallerin sorunları çoğalıyor. Eskimalatya bölgesindeki mahallerin sorunlarıyla ilgili gazetemize konuşan Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, çoğalan sorunların çözümü noktasında yetkililerin adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Sorunlar çoğalıyor

Çözüm bekleyen sorunları anlatan Sayın, " Eskimalatya meydanı neden yapılmıyor. Diş hastanesi 2 yıldır neden kapalı. Hastane yeri devredilmesine rağmen neden hala bir icraat yok. İmar sorunu neden çözüme kavuşmadı. Neden sulama suyu sorunu çözüme kavuşmadı. Neden Selçuk ilköğretim okulunun ödeneğinin gelmesine rağmen yeni binanın yapımına başlanmıyor. Neden Eskimalatya halkı olimpik yüzme havuzuna Gençlik Merkezine halı sahaya basketbol sahasına voleybol sahasına layık görülmüyor. 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü ziraat okulu ve Turgut Özal üniversitesi bölgesine neden Trambüs gönderilmiyor. Turgut Özal üniversitesi kampusun de neden fakülteler açılmıyor.  Neden Eskimalatya Semt polikliniğinde dahiliye dışında doktor bulunmuyor. Doktor sıkıntısı sadece Eskimalatya için mi geçerli? Neden Kırkgöz Caddesi Selahattin Gürkan Caddesi Atatürk Caddesi ve Mustafa Yılmaz Caddesinin birleştiği kavşağa trafik lambası takılmıyor. Allah korusun ölümlü bir kaza olması mı bekleniyor?  Haftada 2-3 sefer maddi hasarlı kazalar oluyor. Muhtarlarımız başta olmak üzere bütün bu sorunlarımızın ne zaman çözüme kavuşacağı konusunda Belediye başkanları il ve ilçe başkanlarından Milletvekillerinden Eskimalatya halkı olarak açıklama ve daha önemlisi sorunlarımızın çözümü noktasında adımlar atılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.