Sorun teşkil eder

Yeşilyurt Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısında Yeşiltepe Mahallesi'ne uygulanan 22. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Planı ile ilgili söz alan CHP Meclis üyesi Günnur Tabel, revizyon uygulama alanına yapılan kat yoğunluğunun 1.40'tan 1.85'e çıkarılmasının ileride sorun teşkil edeceğini söyledi.

Sorun teşkil eder

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri karara bağlayıp, 2021 Yılı çalışmalarını tamamladı. Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Ali Palancı Başkanlığında gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mazeret dilekçelerinin meclis üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından finanse edilen ‘Gelecek Gençlerin Kültür Endüstrileri Destek Programı’ kapsamında Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanacak projeyle ilgili olarak sözleşme imzalamak ve görevlendirme yapmak üzere Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a yetki verilmesi onaylayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşiltepe Mahallesi 22.Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile Yakınca Mahallesi 15.Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Plan talebine dair İmar Komisyonu Raporunu onayladı.

Gizli yoğunluğa giriyor

Toplantısında Yeşiltepe Mahallesi’ne uygulanan 22.etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Planı ile ilgili söz alan CHP Meclis üyesi Günnur Tabel, raporu incelediğini belirterek, "Başkanım ben bu raporu inceledim ve baktım. Buradaki yoğunluk 1.40’tan 1.85’e çıkmış emsal değerleri ve kat yüksekliği 6 kata çıkmış, alandaki binaların bazıları 6 kat bazıları ise 4 kat olarak çıkmış. Tamam, Yeşiltepe’nin gelişmesi için bu yoğunluk verilmeli ama bu gizli yoğunluğa giriyor. Bu yarın planın bozulma sebebi olur ve bunun yasal olmadığını düşünüyorum. Yarın en ufak şeyde planlar bozulursa bu sefer de bu kadar emek boşa gider" dedi. Tabel'e yanıt veren İmar Komisyonu Başkanı Kadircan Esen, konuyu değerlendirirken CHP meclis üyelerinin de komisyonda olduğunu kararın oy birliği ile alınmasının daha uygun olacağını kaydederek, "Eğer takdir ederseniz, bu konuyu bir daha değerlendirelim ve ilgili komisyona havale edelim. Ama ben buradaki dönüşümün ekstra yoğunlukla olacağını düşünüyorum ama takdir meclisin. Oradaki binalar niteliksiz, ekstra yoğunluk verilmesi gerekiyor" diye konuştu.