Soru havada kaldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 29. maddesi olan Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait İpek Caddesi Kernek Külliyesindeki Çay Ocağının ve Battalgazi ilçesi Bahçebaşı Mahallesi, 2438 nolu parsel üzerindeki Turgut Özal Tabiat Parkındaki Sosyal Tesisin işletmeleri Kültür A.Ş.ye devredilmesi ile ilgili 'Belediye şirketlerinin işletmeleri 3. Kişilere devir hakkı var mı yok mu?' sorusu havada kaldı.

Soru havada kaldı

MASKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantı gündem ilanından sonra gündeme intikal eden diğer konuların gündeme alınması ve mazeret dilekçelerinin okunmasının ardından, gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülüp kabul edildi. Gündemde yer alan bazı maddeler bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelenirken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Tesisler şirketlere 

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait İpek Caddesi üzerinde bulunan Kernek Külliyesi içerisindeki Çay Ocağının işletme hakkının KDV hariç yıllık 15.000 TL bedel ile 5 (beş) yıl süre ile Kültür A.Ş.'ne ve Turgut Özal Tabiat Parkı içinde yer alan Sosyal Tesisin (Kır Lokantası) işletme hakkının KDV hariç 20.000,00 TL bedel ile 5 (beş) yıl BELSOS A.S.'a devredilmesi maddesi görüşülürken söz alan CHP Meclisi Grup sözcüsü Günnur Tabel,  “İşletmeler şirketler tarafından 3. Kişilere devredilecek mi? BELSOS'un işletmeyi 3'üncü şahıslara verme yetkisi var mı,  BELSOS kendisi mi işletecek” diye sordu?

Sayıştay raporlarına farklı yansıdı

Tabel'in sorusuna cevap veren Büyükşehir Genel Sekreteri Cemal Nogay, "Biz daha önce Kernek’i 3'üncü şahsa vermiştik. Fakat altta, Vefa Konağı var. Orada çaylar ücretsiz. Yukarda da öğrenciler olduğu için orada ücretliydi. Dengesizlik vardı.  Biz dedik Kültür A.Ş'ye verelim,  Kültür A.Ş'nin tasarrufunda olsun. Diğeri ise, Turgut Özal Tabiat Parkındaki, şuan zaten, BELSOS kendisi işletiyor Şayıştay raporlarına farklı yansıdığı için zemin oluşturuyoruz" diye konuştu. Görüşülerek karara bağlanan diğer maddeler şöyle;  Kuzey Çevre Yolu güzergahında bulunan ve yürürlükteki imar planında Toplu İşyeri- (küçük sanayi sitesi) olan Yaka Mahallesi (Hal Binası yanı) 290 hektarlık alan için hazırlanan revizyon nazım imar planı değişikliğinin kabul edilmesi. Akçadağ Bahri (Erenli) Mahallesi 4206 nolu parselin 3 bin metrekarelik kısmına akaryakıt ve Servis İstasyonu fonksiyonu verilmesi maddeleri oylanarak kabul edilmesinden ve 2.oturumun 14 Ağustos 2020 Cuma günü saat 15.00’de yapılmasına karar verildi.