Soma Depremi Büyük Bir Depremin Habercisi Olabilir mi? Uzmanlar Değerlendiriyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından saat 01.36'da Soma'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği açıklandı. İzmir, Aydın ve Balıkesir'de de hissedilen deprem, 10.24 kilometre derinlikte gerçekleşti ve ardından artçı sarsıntılar kaydedildi.

Soma Depremi Büyük Bir Depremin Habercisi Olabilir mi? Uzmanlar Değerlendiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 01.36'da Manisa'nın Soma ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin 10.24 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İzmir, Aydın ve Balıkesir'de de hissedilen deprem, bölgede paniğe neden oldu.

Deprem uzmanları, yaşanan sarsıntı sonrası peş peşe açıklamalarda bulundu. CNN Türk canlı yayınına katılan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Türkiye’de 5.5 büyüklüğüne varan depremlerin yıkıcı olabileceği göz önüne alındığında 4.8 önemli bir deprem. Bölgede çok sayıda önemli fay hattı var. Bu deprem İstanbul'da hissedilmemiştir ve Marmara'daki fay hattını etkilemez" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan bir diğer deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise, "01.36’da Soma-Büyükışıklar merkezli M5,0 büyüklüğünde deprem, muhtemelen Bergama Kırığı üzerinde meydana gelmiştir. Soma, 1919’da M6,9'luk bir deprem yaşamıştı. Daha büyük bir deprem olup olmayacağını bu aşamada söylemek zor" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından artçı sarsıntılar da yaşanırken, uzmanlar bölgedeki aktivitelerin izlenmeye devam edeceğini belirtti.