Sobaya ilgi arttı

Yaz ayının yerini yavaş yavaş sonbahara bırakmasıyla her kış olduğu gibi yine kışın kurtarıcısı sobalar görücüye çıkmaya başladı. Malatya Bakırcılar Çarşısı esnafı, yaklaşan kış ayında sobalara olan ilginin arttığını dile getiriyorlar.

Sobaya ilgi arttı

Doğalgazın yaygınlaşmasıyla birlikte tarih olmaya başlayan sobalar, havaların soğumasıyla beraber korona virüs salgını gölgesinde satış. Malatya Bakırcılar Çarşısı esnafı, pandemi sürecinde satışların eskiye nazaran arttığına dikkat çekiyorlar.

Satışlar az da olsa arttı

Doğalgazın hayatımıza girmesiyle birlikte sobacılık sektörünün sıkıntı yaşamaya başladığını vurgulayan Murat Akçil, “Doğalgazın gelmesiyle beraber işlerimiz yarıdan fazla düştü. Şehir merkezine zaten soba satamıyoruz. Köylere ve ilçelere satabiliyoruz. Özellikle köyler, ilçeler ve doğalgaz girmeyen evlerimizde soba kullanılıyor. Elimizde her türlü soba mevcut. Özellikle kuzine sobası, köylülerin tercih ettiği bir soba. Çünkü zerinde su ısıtılıp, fırınında yemek yapılabiliyor. Doğalgazın gelmesiyle sobacılık mesleği geriledi. Satışlar düşmeye başlamıştı, fakat pandemi ve depremden dolayı durumlar değişti. Satışlar biraz da olsa arttı ama pandemi sürecinde fabrikalar, soba imalatı yapmayınca fiyatlar arttı" diye konuştu.