Soba yakmak lüks olacak

İthal kömürün ton fiyatı 8 bin liraya ulaştı ve bir evin kışın ısınma bedeli 10 bin lirayı aştı. Kömüre gelen zamlar soba kullanımını lüks haline getirirken deprem bölgesinde ise vatandaşların konteynerde yaşamaya başlaması kömür satışını düşürmeye başladı.

Soba yakmak lüks olacak

Havaların soğumasıyla birlikte yakacak telaşına düşen vatandaşlar, kömür fiyatları karşısında ne yapacağını bilemiyor. Bir ton ithal kömürün fiyatı 8 bin liraya ulaşırken, yerli kömürün tonu ise 6 bin liradan satılıyor.6 Şubat depremlerinin etkilediği illerde kömür fiyatının artışı ve evlerini kaybeden vatandaşların konteynerlerde yaşamaya başlaması da kömür satışını olumsuz etkiliyor. Depremlerin ardından çoğu vatandaşın konteynerde yaşamaya başladığını ve bazılarının da şehirden gittiğini belirten Malatya Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, “Depremden sonra kömür satışı hiç olmadı. Malatya’da kimse kalmadı zaten, dönenler de olmadı. Geriye kalanlar konteynerde kalıyor, ısıtıcı ya da klima kullanacak” dedi.

Depremden sonra kömür satışı hiç olmadı

Depremlerin diğer esnafları etkilediği gibi mahrukatçıları da etkilediğini vurgulayan Özbek, şunları ifade etti: “Depremden sonra kömür satışı hiç olmadı. Malatya’da kimse kalmadı zaten. Dönenler de olmadı. Geriye kalanlar konteynerde kalıyor, ısıtıcı ya da klima kullanacak. Depremden dolayı esnafların da yeri kalmadı. Bizi satış yönünden çok etkiledi bu durum. Geçen seneyle bu sene arasında çok büyük fark yok aslında. Geçen sene kömür 7 bin 500'dü şimdide 8 bin. Milletin alım gücü kalmadı"