'Siyaset kurumunun namus borcu'

Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, Malatya Adliyesi'nin ciddi manada sorunlu ve kanayan bir yara haline geldiğini belirterek, Yeni Adliye binasının siyaset kurumunun namus borcu ve görevi olduğunu söyledi. Han, 'Malatya Yeni Adliye binasının projesi onaylanmıştır. Sadece ihaleye çıkması gerekmektedir. Biz 10 yıldır sorun yaşıyoruz. Malatya'da siyaset kurumu bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmalıdır' dedi.

'Siyaset kurumunun namus borcu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberindeki CHP heyetiyle birlikte Malatya Baro Başkanlığını ziyaret etti.  Ağbaba,  Baro Başkanı Enver Han ile birlikte Malatya'ya yapılması planlanan Yeni Adliye Binasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Han, Malatya’ya yapılacak olan yeni adliye binasının projesinin onaylandığını, projenin bir an önce ihaleye çıkması gerektiğini söyledi. 

Proje onaylandı

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, siyaset kurumunun siyasi çalışmalarını özgürce yaparak, ülke yönetimine dair sözleri olması gerektiğini ifade etti. Malatya Adliyesi'nin bir kanayan y yaraya dönüştüğüne dikkat çeken Han, "Malatya Adliyesi artık ciddi manada sorunlu bir hale geldi. 22 bin metrekarede hizmet ifa ederken, bizim ölçeğimizde büyükşehirlerde şuanda 140 bin metrekarede hizmet vermekte. Malatya Adliyesi 5'te 1'i daha az metrajlarda ve hukukun tecelli etmesine engel olacak şartlarda bu hizmeti ancak ifa edebiliyoruz. Bu durum pandemi sürecinde çok ciddi bir soruna dönüştü. Meslektaşlarımızdan adliye binasından kaptığı virüsle yitirdiğimiz meslektaşlarımız oldu. Malatya'da Veli Ağbaba vekilimizin şahsında, siyaset kurumunun namus borcudur, görevidir. Malatya Yeni Adliye binasının projesi onaylanmıştır. Sadece ihaleye çıkması gerekmektedir.  Biz 10 yıldır bu sorunu yaşıyoruz, ben sayın Veli Ağbaba'dan destek bekliyorum, ve gündem yapmasını bekliyorum. Biz de gündem yapmaya devam edeceğiz. Malatya'da siyaset kurumu bu sorunu bir an önce çözüme kavuşturmalıdır" dedi.

Malatya adliyesi ilçe adliyelerinden bile küçük

Siyasete ilk başladığından beri Malatya'ya yeni adliye binasının hep konuşulduğunu söyleyen CHP Genel Başkan yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba da, "Malatya'ya yeni adliye binası ama hep konuşulur, bir türlü yapılmaz. Aslında kuzey çevre yolundan daha eski konuşuldu ama kuzey çevre yoluna başlandı ama adliyeye başlanamadı. Güney çevre yolu, kuzey çevre yolu, adliye devam ediyor.  Önce yanımızdaki bir bölgede adliye kurulacak dendi sonra Beylerderesine kurulacak dendi, en son Askeri Hastane'nin yeri gibi gözüküyor. Yer konusunda Baro'muzun mutlaka görüşünün alınması gerekiyor.  Ben demekle olumlu sonuçlara alınamıyor.  Bunun en güzel örneklerini İnönü Caddesinden başlayıp ta Beylerderesine kadar trafik yoğunluğu oraya vererek, trafik kilitlenmesine yol açtı. O nedenle adliyenin yerinin önemli olduğunu, adliyenin gittiği yerde yeni alt merkezler oluşturacağını biliyoruz. Onun içinde yerinin doğru seçilmesi gerekiyor. Şehrin gelişimine yönelik yerlerin seçilmesi gerekiyor. Siyaset yapan insanların namus borcudur,  Yeni Adliye binası yapılması. Bizim adliyemiz ilçe adliyelerinden daha küçük bir adliye. Bu konuyu mecliste derhal gündeme getirip, önerge vereceğiz. Malatya'nın sorunu gündeme getirmek benim görevim. Ben icra makamı değilim. Malatya'nın sorunları olduğu zaman siyasi çekişmeden öte Malatya'nın çıkarlarını düşünüyoruz. Her anlamda Malatyaspordan, depreme kadar konuştuğumuz şey Malatya'nın önceliği. Bunun bir siyasi polemik yapmaktan öte tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Adliye binası Malatya için gecikmiş bir yatırımdır. Mutlaka yapılmalıdır, Adalet Bakanlığı nezdinde takipçisi olacağım" şeklinde konuştu.