Sınavda depreme yakalandılar

6 Şubat tarihli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da zor şartlar altında da olsa 2023 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının(YKS) birinci oturumu gerçekleştirildi. Yaşadıkları depremlerin psikolojisini atlatamayan öğrenciler sınav esnasında 4 sefer artçı depremlerle sarsıldı.

Sınavda depreme yakalandılar

Asrın Felaketi olarak bilinen iki büyük depremle ve 27 Şubat'ta gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki 3. bir depremle yıkılan Malatya'da her şeye rağmen hayat devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen 2023 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının(YKS) birinci oturumunda öğrenciler sınav stresinin yanında defalarca deprem korkusu yaşadı.

17 Haziran Cumartesi günü 10.15'te başlayan ilk oturumun başlama saatinden 22 dakika sonra saat 10.37'de gerçekleşen Malatya/ Hekimhan merkezli 2,4 büyüklüğündeki depremin ardından 3 deprem daha meydana geldi. Öğrenciler yaşanan depremler kaynaklı korku yaşadıklarını ve strese girdiklerini ifade etti. 

Sınav stresi bir yandan deprem korkusu bir yandan

Sınavda sorulara odaklandığı esnada depremin gerçekleştiğini belirten YKS öğrencisi Merve Kılavuz, "Sınavdayken sarsıntı olduğunu  fark ettik. Herkes birbirine bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Kimse yerinden kalkmadan sınava devam etti. Sınav stresi bir yandan deprem korkusu bir yandan ne yapacağımızı bilemedik. Yaşanan diğer depremler esnasında salonu terk etmekle devam etmek arasında kaldık. Zaten sınav esnasında dışarı çıkışta yasaktı. Çok farklı hisler yaşadık" dedi.
Sınav esnasında Malatya'da yaşanan artçı depremler;

Saat             Deprem Merkezi           Büyüklük
10.37            Malatya/Hekimhan         2,4
11.22            Malatya/Battalgazi          2,9
11.30            Malatya/Darende            2,3
11.53            Malatya/ Darende           2,2