'Şimdi çıkıp gelecek gibi'

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Malatya'nın sevilen yüzü Mersedes Kadir'in birinci yıl dönümü vesilesi Kadir'in annesini ziyaret etti. Annesi Sıddı Zeynep Kaydı, 'Fatih'im sanki şuradan şimdi çıkıp gelecek gibi öldüğüne inanamıyım' dedi.

'Şimdi çıkıp gelecek gibi'

Malatya'nın yediden yetmişe herkesin sevdiği şehrin sevilen yüzü Mersedes Kadir birinci ölüm yıldönümünde unutulmadı. Muhtar Yiğit, 18 Nisan 2020 tarihinde vefat eden Fatih Kaydı ( Mersedes Kadir) birinci ölüm yıldönümünde annesi Sıddı Zeynep Kaydı'yı ziyaret etti. Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, şehrimizde yediden yetmişe herkesin sevdiği namı diğer Mersedes Kadir'in aramızdan ayrılalı bir yıl olduğunu belirtti. Yiğit, vefat ettiği akşam olduğu gibi vefatının 1’ınci yıl dönümünde de gerek Malatya gerekse il dışında bulunan sevenlerinin sosyal medya aracılığıyla sevgilerini belirten paylaşımlarda bulunduklarını kaydetti. Yiğit, ziyarette Annesi Sıddı Zeynep Kaydı’nın, “Fatih'im sanki şuradan şimdi çıkıp gelecek gibi öldüğüne inanamıyım. Çünkü çoğu defa eve gelmediği olmuştu. Sonra bakarsın sokağın başında arabasıyla çıkıp gelirdi. Bu sefer gelmeyeli bir yıl oldu. Ama ben hala sanki gelecek gibi bekliyim” dedi.

Kitabın geliri ailesine verilecek

Muhtar Yiğit, “Kadirşinas halkımız Mersedes Kadir'i unutmadı. Ne zaman Mersedes Kadir paylaşımında bulunulsa ilk sırada yer aldı. Gerek Belediyelerimiz gerekse sevenleri ahde vefa gösterdiler. Vefatıyla birlikte mezarının yapımını Mercedes Benz Türkiye Ana Bayii üstlenmişti ve Mersedes Kadir'in mezarı çok güzel bir şekilde yaptırıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Trafik Çocuk Eğitim Parkına Mersedes Kadir Trafik Çocuk Eğitim Parkı ismi verildi. Ayrıca ailesinin evi tadilat edildi ailesi unutulmadı. Yeşilyurt Belediyesi doğduğu ve yaşadığı sokağa ''Mersedes Kadir'' sokağı ismi verildi. Mersedes Kadir'in hayatı kitaplaştırıldı ve basıldı. Ve ölüm yıldönümünde sevenleri mezarı başında Kur’an okuyarak dua etti. Malatya Mersedes Kadir'i  hep sevdi ve hep gönüllerde yer bulacak. Rabbim tekrar rahmet eylesin ruhu şad mekanı Cennet olsun” dedi. Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, 19 Nisan 2021 Pazartesi günü saat: 11.00-18.00 arası Yeni Cami- Soykan Meydanında Mersedes Kadir'in hayatını anlatan kitap satışının yapılacağı ve kitap satışından elde edilecek gelirin ailesine bağışlanacağını söyledi.
 

'Şimdi çıkıp gelecek gibi'
'Şimdi çıkıp gelecek gibi'