Şifreleriniz çalınıyor

Bugün twıtter'da Türkiye gündeminde ilk sıraya çıkan şifreniz çalınıyor 'hashtag'i birçok insanın acaba benim de şifrem çalınıyor mu diye kafasında şüphe uyandırdı.

Şifreleriniz çalınıyor

Şifreniz çalınıyor 'hashtag'i ile atılan yüz binlerce tweet oldu. Bunun üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kurum adı verilerek yapılan dolandırıcılığa karşı uyarılarda bulundu.

Açıklamada, “BDDK kredi veren bir kurum değildir ve kredi vermek, internet sitesi vasıtasıyla banka masraflarının iadesi gibi nedenlerle bilgiler talep etmemektedir” dedi.  

BDDK’dan yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildi; “Son dönemde kurumumuz tarafından düzenlenmiş gibi görünen sahte internet sitelerinin arttığı ve bu siteler vasıtasıyla banka müşterilerinin hedef alındığı görülmektedir. Söz konusu sahte siteler, BDDK ismi ve logosuna ilaveten mevcut BDDK internet sitesinin arka planının da taklit edilmesi ile hazırlanmakta olup BDDK tarafından düzenlenmiş gibi görünen kredi kampanyasına katılım, kredi kartı masraf geri ödeme kampanyasına katılım, kolay kredi kullanımı gibi vaatler sunmakta ve kullanıcılardan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, isim, cep telefonu, hesap numarası, kullanıcı parolası, kredi kartı numarası, banka kullanıcı kodu ve şifresi gibi kişisel bilgilerin girilmesi talep edilmektedir. 

BDDK’nın açıklamasında  ise kredi veren bir kuruluş olmadığı için böyle bir bilgi talebinde bulunmadığı söylendi. 

Hukuki Süreç ile ilgili şu açıklamaya yer verildi; “Söz konusu sahte sitelere erişimin engellenmesi, sorumlularının tespiti ve cezalandırılması için gerekli idari ve hukuki süreçler işletilmektedir.”