Sezon sonuna kadar kal

Malatya'da bir grup STK temsilcileri, 24 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Yeni Malatyaspor olağanüstü kongresinde tekrar bir yanlışa yelken açılacağı iddia ederek, aday olmayacağını açıklayan Başkan Adil Gevrek'e sezon sonuna kadar takımın başında kalması için çağrıda bulundular.

Sezon sonuna kadar kal

Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Melek Baba Muhtarı Ali Demir, Akçadağ Derneği Genel Başkanı Murat Maskar, Doğru Partisi Malatya İl Başkanı Ahmet Turan Yalçın, Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya düzenledikleri ortak basın açıklaması ile Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek’i sezon sonuna kadar takımın başında kalmaya davet ettiler. STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Türkmen Dağ Köyleri Derneği Başkanı İsrafil Çatalkaya şu ifadeleri kullandı; “Malatya sevdalısı olarak bilinen birisiyim, bu yaşıma kadar çocukluk ve gençlik yıllarım bu zamana kadar ki zaman zarfında hep umutla şehrimize yapılan hizmetleri, Katılan güzellikleri canı gönülden saf bir şekilde destekledim güzel işlerin, hizmetlerin hep yanında oldum bu güzelliklerin bir tanesi de şehrimizin futbol takımıdır. Dünyada yaşayan tüm Malatyalıların gözüdür, Göz bebeğidir, Gülüşüdür şehrimizin umuda acılan kapısıdır, şehrimizin gönül köprüsüdür. Malatya’mızın umudu olan futbol takımı yıllardır memleket sevdamızı artırmıştır ama takımımız kurulduğu günden bu zamana kadar ki dönemde şehrimize sevinç kadar üzüntüde katmıştır hep umutla seçilen takımımızın yöneticileri transferleri ile hadi bu defa iyi olacak, hadi bu defa bu iş bitecek, hadi bu defa şampiyon olacak Hadi bu defa ortalarda bitireceğiz umutlarımız yerlerin altına alınmıştır. Her umutta takım Şehrimize doğum sancıları çektirmiştir hep o oynamadı bu oynamadı hoca iyi değil ki futbolcular şehre uyum sağlayamadı derken kükreyen kaplanımız hep küme düşen bir potada yer aldı hiç yüzümüzü iki sezon üst üste sevinç ve kıvanç yaşatmadı. Kayısı diyarı ilimize umutlarımız ilkbaharda bile hazan mevsimini yaşıyoruz bu gün burada olmamızın tek yegâne sebebi şehrimizin hazan gülü, umutlarımızın kır çiçeği Malatya spor takımımız yine bu şehre ilkbaharda yine hazan mevsimini yaşatıyor olmasıdır. Umutlarla çıktığımız bu takım iki sezondur doğum sancıları ile birlikte küme düşerek ölü doğan bir çocuk durumundadır gecen sezonki dönemde küme düşen takımımızı sayın cumhurbaşkanımız pandemi dolayısı ile küme düşmeyi kaldırdı takım küme düşmekten kurtuldu hadi bir daha yaşamayız dedik bir dönem daha geçti takımımız bodoslama küme düştü yine biz bir hazan mevsimi yaşadık. Biz diyoruz ki bizler bu saatten sonra artık üzülmek istemiyoruz.” 

Başkan Gevrek yönet çağrısı 

Kimseyi suçlamak için ortaya çıkmadıklarını vurgulayan Çatalkaya, “Bu güne kadar bu takıma emeği gecen destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Sporu bilmeyen futboldan anlamayan yöneticilikten anlamayan hemşerilerimize bir buruk selam gönderiyorum artık lütfen bu tür organizasyonlardan destek verin yanımızda olun biz Malatyalıyız kimseyi küstürmeye kaybetmeye lüksümüz yoktur yöneticilikte de bulunmayınız diyoruz. Takım kötü gitti takım düştü ve 24 Nisan günü takımımızın kongre günü tekrar bir yanlışa yelken açılacak gibi görünüyor. Süper ligden 1. Lige düşen bu takımı 2. Lig 3. Lig amatör kümeye düşürmeyelim burada sayın başkana sesleniyorum diyorum ki Adil başkanım bu takımı sezon bitimine kadar devam ettir. Sezon sonu hem şehir içerisindeki halkımızla hem Malatyaspor gönüllüleri nerede varsa istişare ederek sadece gelecek sezonu planlayarak değil bu takımın 10 yıllık planlamasını yaparak futbolu bilen profesyonel yönetim anlayışına sahip olan birine ve yöneticilere teslim ediniz. Ben yoruldum kırıldım yalnız bırakıldım diyorsanız, şehrimizin en emini şehrin sahibi sayın valimize teslim ediniz onlar bu yukarıda saydığımız yetkilere sahip insanlara Malatya spor takımını teslim etsinler. Bunu herkes bilsin ki Malatya sahipsiz değildir.  !!!” diye konuştu.