Sevindiren karar

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından minibüs ve toplu taşıma araçlarında yaş sınırının 12'den 20'te çıkartılmasını değerlendiren Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, kararın esnafa müjde niteliğinde olduğunu vurgulayarak, aynı desteği servis araçları için de beklediklerini söyledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sevindiren karar

Oda binasında tarafından minibüs ve toplu taşıma araçlarında yaş sınırının 12’den 20’te çıkartılması basın toplantısı düzenleyen Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, alınan kararın esnafı rahatlatacağını ifade etti.

Devletimizin yanındayız

İdlip’te rejim unsurlarınca düzenlenen hava saldırısında şehit olan 36 askerin ailesine başsağlığı dileyen İnce, Bahar Kalkanı Harekatında sonuna devletimizin kadar yanında olduklarını kaydetti. İnce, "Devletimizin hareket sonrası attığı her mermi bir bedeli vardır. Malatya ve Türkiye’deki tüm esnaflarımızı devletimize yardım noktasında desteklerini bekliyoruz. Bizde bir kampanya başlatarak, Mehmetçiğe yardım konusunda esnaflarımızdan destek bekleyeceğiz” dedi.

Esnafımıza müjde niteliğindedir

Minibüslerdeki 12 yaş şartının hem esnafı mağdur ettiğini hem de milli ekonomimize vurulan ağır bir darbe olduğunu dile getiren İnce, “Ülkemizde araç üreten bir fabrikamız olmadığını tamamıyla dışa bağımlı olduğumuzu yıllardır gündeme getirmemize rağmen bu konuyu bürokrasi ve Büyükşehir Belediyesine anlatamamıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, deprem sonrası Malatya’da ve Türkiye’de yaşanan ekonomik durgunluk sonrası minibüs ve toplu taşıma araçlarındaki 12 yaş şartının 20 yaşa çıkarılması Büyükşehir Meclisince onaylanması hem M plaka hem J plakalı esnafımıza müjde niteliğindedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milli ekonomimize büyük katkı sağlayacak

M plakalardaki 12 yaş sınırının 20 yaşa, araç değişim yaşının ise 8 yaştan 10 yaşa çıkarıldığını aktaran İnce,  J plakalarımızın da 1, 2 ve 3'üncü kademe olan 15 yaşın 20 yaşa çıkarılması, 6 ve 7'inci kademe araç yaşlarında 13 yaştan 18 yaşa çıkarılması esnafımızın rahatlaması ve milli ekonomimize büyük katkı sağlayacağından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Malatya'da yapılan bu çalışmanın ülkenin bütün illerine örnek olacağına ve emsal niteliğinde bir karar alınmıştır. Bu çalışmalarının da özellikle servis araçlarındaki 12 yaş şartına örnek niteliğinde olacağı Bakanlıklarımızın, Malatya'da alınan bu emsal kararda servis araçlarında bakanlık nezdinde bir karar alması gerektiğini bekliyoruz" şeklinde konuştu.