Sessiz kalmayacağız

Milli Türk Talebe Birliği(MTTB) Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürü devlet dairelerine asmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, MTTB olarak bu aşağılık hareketlere sessiz kalamayacaklarını vurgulayarak, sivil ve siyasi olarak inisiyatif kuşanmış olan tüm kurum, kuruluş ve şahsıları sert bir şekilde tepki vermeye davet etti.

Sessiz kalmayacağız

MTTB Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürü devlet dairelerine asmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

Sessiz kalmayacağız

Sağdıç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Son günlerde Avrupalı devletlerin kendi iç politikalarında attıkları her beceriksiz adımın ardından birilerinin gönlünü hoşnut etme adına İslam’ın mukaddes değerlerine saldırı ve de Müslümanlara psikolojik şiddet uygulamalarına bir yenisi daha eklenmiştir. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkede, peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren ve Müslümanları rahatsız eden karikatürü devlet dairelerine ait binalara yansıtmıştır. Medeniyete mensup olmak ve uygar bir seviyede yaşam sürdürmek her toplumun ve insanın becerebileceği bir iş değildir. Bu kapsamda her seferinde İslam’a ve İslam’ın mukaddes değerlerine salyalarını akıtırcasına saldırıda bulunan Fransa ve onun basiretsiz yöneticileri medeni bir hayata sahip olmadıklarını tekrar gözler önüne sererken, beceriksiz yönetim anlayışları sonucunda her seferinde İslam’a saldırarak gönül hoşnut etme eylemiyle ne kadar da aciz olduklarını açığa vurmaktadırlar. Bu aciz ve sefil yöneticilerin saldırıları sonucu dinimizin mukaddes değerlerine ve de Hz. Peygamber Efendimiz’in mukaddes kişiliğine en ufak bir leke gelmeyeceğini biz ta 1400 yıl öncesinden Ebu Cehil, Ebu Leheb ve onlarca azılı müşrikten bilmekteyiz. 1950-1960'lara kadar temel insan hakları ve hürriyetleri konusunda hala devletleşme serüvenini tamamlayamamış olan Avrupa ve onun çömez çocuklarından biri olan Fransa’nın dini değerleri aşağılama ve bu değerlere saldırma eylemleri gösteriyor ki Fransa ve ona tepki göstermeyen Avrupa kıtası hala devletleşme sürecini tamamlayamamış, yöneticileri de insan olabilme erdemi gerçekleştirecek düzeyde biyolojik aşamalarını tamamlayamamışlardır. Milli ve manevi değerler uğruna 100 yılı aşkın süredir bu coğrafyada varlığını devam ettiren Milli Türk Talebe Birliği olarak bu aşağılık hareketlere sessiz kalamayacağımızdan dolayı, sivil ve siyasi olarak inisiyatif kuşanmış olan tüm kurum, kuruluş ve şahsıları sert bir şekilde tepki vermeye davet ediyoruz. Ve hatırlatıyoruz ki sonu gelen her insanın çırpınışı gibi Macron’da siyesi hercümerç neticesinin içinde boğulacak ve tarihin kara sayfalarında adeta bir leke olarak kalacaktır" diye konuştu.