Sessiz Kalmak Kaybetmektir!

Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığı, geleneksel bayram buluşmasını gerçekleştirdi. Buluşmada konuşma yapan İl Başkanı Mustafa Canbay, birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaparak, Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Sessiz Kalmak Kaybetmektir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Canbay, insanlığın ve İslam âleminin Gazze'de büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek Filistinli kardeşlerin Ramazan'ın manevi iklimini cihadın zirvesi şehadet ile taçlandırdıklarını ve zulme karşı direnişlerini canları pahasına sürdürdüklerini söyledi.

Canbay, Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında asıl imtihanın Müslümanların ve insanlığın verdiğini vurgulayarak, "Bu sınavın kaybedeni bu zulme seyirci kalan sessiz ve duyarsız kalan Müslüman liderler ve işbirlikçi yöneticilerdir" dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelerin bayram sevinçlerini hüzne dönüştürdüğünü kaydeden Canbay, Gazze'de işgal ve katliam, Arakan'da gözyaşı, Somali'de açlık olduğunu ve her yerde bir yetimin feryadını, bir mazlumun çığlığını duyduğumuzu söyledi.

Canbay, bu bayramın İslam âleminde bir uyanışa, dirilişe, gözyaşlarının sona ermesine ve bir an evvel İslam birliğinin ve adil bir dünyanın kurulmasına vesile olmasını diledi.

27. Dönem Konya Milletvekili ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Abdulkadir Karaduman da konuşmasında, "Harim-i ismetimiz Filistin'imiz başta olmak üzere, bütün mazlum coğrafyaların, hasseten zihinlerimizin ve gönüllerimizin her türlü esaretten kurtulmasına vesile olması duasıyla Ramazan Bayramı'mız mübarek olsun. "Kudüs özgür değilse, herkes tutsaktır." ifadelerini kullanarak teşkilat mensupları ile bayramlaştı.