Seslerini duymadılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2017 yılında aileleriyle birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenlediği PKK Terör Örgütü tarafından kaçırılan 13 asker ve polisin şehit edilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Seslerini duymadılar

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesindeki teröristlere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen Pençe Kartal-2 Harekâtı kapsamında bir mağarada PKK'lı teröristlerce 13 asker ve polis şehit edilmiş, şehitlerin cenazeleri askeri helikopter ile Malatya'ya getirilmişti. 13 Asker ve polisin şehit edilmesini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini kaydeden Ağbaba, “PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen 13 güvenlik personelimizden biri 17 Eylül 2015 tarihinde Tunceli'de teröristler tarafından kaçırılan Malatya Ticaret Borsası eski başkanlarından Gürsel Özbey’in oğlu astsubay Semih Özbey. 5 yılı aşkın süredir evlatlarına kavuşmak isteyen tüm ailelerin acısını paylaşıyorum” dedi.

Bakanlara soru önergesi 

PKK Terör Örgütü tarafından değişik tarihlerde evlatları kaçırılan ailelerle birlikte 2 Ekim 2017 tarihinde TBMM’de ortak basın toplantısı düzenlediklerini kaydeden Ağbaba, “2015 yılından itibaren ailelerle sürekli diyalog içerisinde olarak konunun kamuoyunun gündeminde kalması için çaba gösterdik. Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanına soru önergeleri vererek ailelerin kafalarındaki soruları meclis gündemine taşıdık. Ancak aldığımız haberle bir kez daha ailelerle birlikte yıkıldık” ifadelerini kullandı. Ağbaba beraberinde İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ankara Milletvekili Şenal Saruhan ile birlikte kaçırılan asker ve polislerin aileleriyle birlikte düzenledikleri basın toplantısında kamuoyu oluşturmak istemişlerdi. Ağbaba, basın toplantısında; “Ülkede kimsenin görmediği, bilmediği, yetkililerin ise görmezden geldiği bir dram yaşanıyor. Bu aileler aslında yaşamıyor. Her evde bir dram bir hüzün var. Evimizde gülmek haram diyorlar. Bu evlerde ne anneler günü ne babalar günü kutlanıyor. Çocuklarının kokularına hasret günlerini geçiriyorlar. Bir gün değil, bir hafta değil aylardır çocuklarının serbest bırakılmasını bekliyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Baba Özbey: Her gün ölüyoruz

Ailelerin başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok yetkiliyle görüştüğünü ancak bir gelişme sağlanamadığını ifade eden Ağbaba, “Kaçırılan askerler, istihbarat görevlileri ordunun, devletin namusudur. Görevleri başında örgüt tarafından kaçırıldıktan sonra yok sayılamazlar. Devlet hangi şartlarda olursa olsun kaçırılan bu görevlileri ailelerine teslim etmelidir” demişti. Kaçırılan askerlerden Semih Özbey’in babası dönemin Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ise 27 aydır her gün öldüklerini ve artık sabredemediklerini dile getirmişti. Ağbaba, “PKK’nın katlettiği evlatlarımızın anaları babaları yıllardır seslerini duyurmaya çalışıyordu. Seslerini duymadılar, yüzlerine tüm kapıları kapattılar, biz CHP olarak, ailelerin sesi olduk bizi de dinlemediler. Genel Başkanımız ailelerle defalarca buluşup onların isteğiyle Başbakanla görüştü. Bugün hamaset yapanlar, özür dilemek yerine üste çıkmaya çalışıyor. Malatyalı hemşerim Semih Özbey ve şehit edilen tüm güvenlik personellerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, terörü bir kez daha şiddetle kınıyorum. Eli kanlı PKK’lı teröristleri lanetliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.