Servisler trafikten çekiliyor

Malatya Servis Şoförleri Dayanışma Derneği Başkanı Aziz Apacık, Malatya'da yaklaşık 250 okul servisinin 12 yaşını geçtiğinden trafikten çekilmesini eleştirerek, önemli bir mili servet kaybına neden oluyor, araçların trafikten çekilmesi yerine günün şartlarına göre güncellenerek, trafikte kalması gerektiğini söyledi.

Servisler trafikten çekiliyor

150 okul, 100 civarında servis aracının sıkıntı yaşadığını dile getiren Apacık, 80 bin liraya alınan araçların bugünkü fiyatlarının 320 bin lira olduğunu ve ülkeye verdiği zararın göz önüne alınması gerektiğini kaydetti. Apacık, “Yaş haddinden dolayı eline minibüsü olan esnafımıza yönelik geçtiğimiz günlerde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir meclis kararı çıktı. Yaklaşık 250 tane okul ve esnaf servisi aracı yaş haddinden dolayı araçlar trafikten çekilmesi konusu geçen günlerde meclise geldi ancak mecliste onaylanmadı. Burada biz şu kanaate vardık. Bu seçim arifesinde ülkenin içinde bulunduğu krizleri hiçbir şekilde dikkate alınmadan yaklaşık 250 Malatya'da esnaf mağdur edilmiştir. Esnafımız şimdi bu 250 tane aracı almaya kalksalar dahi hiçbir şekilde bankalarda kredi desteği veremiyor. Araçların Sıfır üretiminde de zaten sıkıntı var yetişmiyor. Meclis üyelerinden bu konuyu dikkate alarak en kısa zamanda tekrar gündeme alıp bunu değerlendirmelerini rica ediyorum. Bu 250 araç trafikten çekildiği zaman da çocuklarımız ve iş sahiplerinin servislerini yapılamayacak durumda kalacağız. Bugünkü ortamda sıkıntı yaşanacaktır büyük bir kriz olacaktır. Bu krizin bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Belediye parkına tek ederiz

Apacık, “Oda başkanlarımızın bu işte mücadele ettiklerini biliyorum ancak her ne hikmetse bir yerlerde yetersiz kalıyorlar. Belediyeden yetkililerle görüştük. Eğer konu çözülmezse esnafın araçlarını belediye meydanına çekeceğiz. Biz çekmezsek zaten trafik çekecek yoksa. Plakalarımız söküp belediye otoparkına araçlarımızı teslim edeceğiz. Araçlarımızı hurda olarak belediyenin otoparkına bırakacağız. Toplam 250 araçta sıkıntı var. Bakanlık diyor ki üretim tarihinden sonra 12 yaşı doldurmuş. Ama bu araçlar TÜVTÜRK Araç Muayene istasyonunda okul taşıtı olarak geçti ve halen yaklaşık 7-8 ay bu araçları kullanma hakları var. Yasal olarak çok bir sıkıntı olduğuna inanmıyorum belediye meclisi buna geçici olarak çalışma ruhsatı verebilir. Ayrıca araçların tamamı dışarıdan geliyor. Yaklaşık 2 yıl önce bu arada sıfır fiyatı 80 liraydı şu anda araçlarımız 320 bin lira. Bu konudan öğrenciler, fabrika işçileri ve esnaf mağdur. Mecliste sorun çözülene kadar geçici de olsa yerel yönetimden yardım bekliyoruz” diye konuştu.