Sendika mağdur etti

Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde çalışan sağlık işçilerinin, yetkili sendikanın ucuz kahramanlıkları ile mağdur edildiğini ve alın terinin karşılıksız kaldığını iddia etti.

Sendika mağdur etti

Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, TÖTM'de çalışan sağlık işçilerinin, toplu iş sözleşme mücadelesinde yetkili sendikanın ucuz kahramanlıkları ile mağdur edildiğini öne sürdü.  Öz Sağlık-İş Sendikası'nın 200 bin üyesi olan, yetkili, çalışma hayatı ve sağlık-sosyal hizmet politikalarına akademik anlamda çözüm önerileri sunabilen Türkiye’nin en büyük işçi sendikalarından birisi olduğunu belirten Türkoğlu, "Bu büyüklüğümüzü, gücümüzü elbette ki bize inanan, bizimle yol yürüyen üyelerimizden ve sağlık-sosyal hizmet işçilerinden almaktayız. Sendika olarak yolumuza konulan tüm taşlara rağmen doğru ve hak bildiğimizden asla geri dönmedik. Ne söylediysek onu yaptık, yapmadıklarımız zaten söz vermediklerimiz, söylemediklerimizdir. Bugün yetkili sendika sıfatı ile sağlık ve sosyal hizmet işçisinin tüm problemlerine üyemiz olsun olmasın hakkaniyet ve hassasiyetle yaklaşırken, önümüze çıkartılan algı oyunlarına ne biz ne de üyelerimiz pirim vermemiştir. Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yönetimimiz, TİS sonrası süreçte yaşanan vardiya ve gece zammı ile ilgili sıkıntıları kaynağından çözmek için gece gündüz uğraştılar. Çünkü biz yetkili sendikayız, çünkü biz sorunlarımızı önce hızlı bir şekilde diyalogla çözmekten yana olan, bu sağlanamıyorsa işçiden aldığımız gücü her platformda kullanmaktan kaçınmayan ve sonuç alan kurumsal bir yapıyız. Sosyal medya üzerinden işçinin kafasını karıştıran ancak hiçbir sonuç elde edemeyen algı operasyonlarının, yalan beyanların ne kadar basit ve ucuz kahramanlıklar olduğunu ve sonuç almaya en ufak katkısı olmadığını yaşayarak görüyoruz" dedi.
Emeğin hakkı bu mudur?
Turgut Özal Tıp Merkezi’nde çalışan işçilerin başka bir sendika tarafından mağdur edildiğini ileri süren Türkoğlu; " Bin 500 arkadaşımız verilen hiçbir sözü yerine getirmeyen Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından mağdur edilmiş, onlara inanıp-güvendikleri için büyük hezimet yaşamışlardır. Bu sendikaya bağlı emekçi kardeşlerimiz enflasyon farkı dahi alamadıkları gibi ücret olarak da asgari ücretin biraz üzerindeki rakamlarla iyice mağdur edilmişlerdir. Emeğin hakkı bu mudur? Verdiği hizmetler ve başarıları ile adı ülke sınırlarını aşmış Turgut Özal Tıp Merkezi’nde çalışan kardeşlerimizin Türkiye Sağlık İş Sendikası Genel Merkez Yöneticilerinin ucuz kahramanlıkları neticesinde yaşattığı mağduriyetleri, işkolumuzun lider sendikası Öz Sağlık İş olarak içimize sindirmemiz mümkün değildir. Bu nedenle; Turgut Özal Tıp Merkezi’nde çalışan kıymetli işçi kardeşlerimizin vereceği destek ile 2022 toplu iş sözleşmesinde alın terinizin karşılığını almak için gereken mücadeleyi vermek adına sizleri hakkın ve haklının Sendikası Öz-Sağlık İş Sendikası’na davet ediyoruz" şeklinde konuştu.