Semt Konaklarında Ders Zili Çaldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başladı.

Semt Konaklarında Ders Zili Çaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına ‘Merhaba’ diyerek öğrencilere kapılarını açtı. Bu yıl da eğitim ve öğretime katkı sunmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz olarak sunduğu Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nda 1.200 öğrenciye eğitim imkânı sağlıyor. Kernek Külliyesi, Melekbaba Semt Konağı, Özalper Semt Konağı, Salköprü Semt Konağı, Şehit Ramazan Sarıkaya Eğitim Merkezi ve Yeşiltepe Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler, bursluluk ve LGS sınavları başta olmak üzere değerler eğitimi, sosyal ve sportif etkinliklerle dolu bir öğretim sürecine adım attı.

Akademik Destekler, Öğrenciler İçin Büyük Önem Taşıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı bu hizmetler, gençlerin nezih, güvenli ve modern ortamlarda eğitim almalarına imkân tanıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde sınavlara hazırlanan öğrenciler, aynı zamanda kişisel gelişimlerine katkı sağlayan atölye çalışmaları ve etkinliklere de katılma fırsatı buluyor. Bu eğitim merkezleri, Malatya’nın geleceğine atılan sağlam adımları temsil ediyor ve topluma yaygın eğitim ile fırsat eşitliğini güçlendiriyor.

Öğrenciler ve Veliler Eğitimi Memnuniyetle Karşılıyor

Semt Konakları’nda eğitim gören öğrenciler ve veliler, sağlanan imkânlardan memnun olduklarını dile getirdi. LGS’ye hazırlanan Atakan Polat, “Öğretmenlerimiz bize farklı dallarda eğitim veriyor. Bu imkânları bize sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. İlk defa katıldığı eğitim merkezinden memnuniyetini dile getiren Gülsüm Büyükyıldırım, “Bu ilk senem. Şu anda iyi gidiyor. Hocalarımızdan ve kurs ortamından memnunum” diye konuştu.

sınıf öğrencisi Edanur Türkoğlu ise, “LGS dönemindeyim ve bu eğitimin bana katkısı olacağını düşünüyorum. Bize bu katkıyı sağlayan belediye başkanımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Veliler de çocuklarının eğitim imkânlarından dolayı duydukları memnuniyeti paylaştı. Adem Gök, “Belediyemizin yapmış olduğu bu hizmetten dolayı çok memnunuz. Gerçekten güzel bir hizmet” dedi. 7. sınıf öğrencisi olan oğlunun eğitim sürecine katılımını anlatan Mehmet Tombul ise, “Oğlum burada ücretsiz eğitim alıyor. Büyükşehir Belediyemize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezleri, eğitim alanındaki çalışmalarıyla Malatya’nın geleceğine katkı sunmaya devam ediyor.