Sel değil 'Altyapı' felaketi

Çösnük Mahallesi Hoca Sokakta yaşayan vatandaşlar, kentte geçtiğimiz salı akşamı etkili olan sağanak yağışla birlikte dağdan gelen suyun alt yapı olmaması sebebiyle evlerini su ve çamurla doldurduğunu iddia ettiler. Vatandaşlar, 'Sel ne kadar taş, toprak, kum varsa evlerimizin içine, önüne yığdı. Üç gündür evimizde su var. Belediyeyi arıyoruz, bize şahsi evin içine bir şey yapamayız diyor. Yan tarafta apartmanlar var, o sokağa gelince herkes seferber. Kafamıza kadar çamura batmışız, dinleyen yok' diye konuştular.

Sel değil 'Altyapı' felaketi

Malatya’da geçtiğimiz salı akşamı etkili olan sağanak, su baskınları ve taşkınlara yol açtı. Kuvvetli ve gök gürültülü yağış, kent merkezinde etkili olurken, Battalgazi ilçesi Çösnük Mahallesi Hoca Sokakta yaşayan vatandaşlar alt yapının yetersiz olması sonucu dağdan gelen sel sularının beraberinde getirdiği toprak, çakılları evlerine doldurduğunu belirttiler. Vatandaşlar yıllardır çözülemeyen alt yapı sorunundan dolayı belediyeye sitem ederek, üç gün geçmesine rağmen belediyenin hiç bir yardımda bulunmadığını savundular. 

Ayrımcılık yapılıyor

Konuyla ilgili gazetemize konuşan mahalle sakini Müjdat Özdeş, 3 gündür herhangi bir çalışmanın olmamasına tepki göstererek, "Geçtiğimiz salı günü yağan yağmurla birlikte dağdan gelen su direk evlerimize girdi. Evler rampanın altında, gelen sel suyu evlere girdi. Ne kadar taş, toprak, kum varsa evlerimizin önüne yığdı. Bahçeyi, kapımın önünü doldurdu. Başvurmadığımız yer kalmadı. İtfaiye, belediyeyi aradık, geliyoruz diyorlar. Dönüş yapan yok. Evler su altında, kapılarımızın önü sokaklar, mille dolu, kapımızın önüne çıkamıyoruz. Yan tarafımızda apartmanlar var. Bugün 10 sefer yolunu yıkadılar. Ama buraya kimse gelmiyor. Ayrımcılığın kralını yapıyorlar. Arıyoruz diyorlar bir tanker su var. Yangın çıkarsa müdahale edemeyiz diyorlar. Arkasında apartmanların olduğu yere on tanker su gönderiyorlar. Üç gündür bizi bekletiyorlar, kafamız çamura batmış diz boyu çamur, ne yapacağız bilmiyoruz. Taş toprak hepsini sel getirdi. Suyun gidebileceği akar, mazgal, logar hiç bir şey yok.  Yukardan gelen su direk evlere giriyor. Evler kullanılmaz halde. Bugün yağmur yağsa yine aynı sorun. Hiç bir önlem yok.  Salı günü yağan yağmur yarım saat daha sürseydi, buradaki bütün evleri su basacaktı.  Belediyenin yağmur suyu alt yapısı yok. Asfalt kenarında suyun gidebileceği yer verilmemiş.  Asfalt kenarında verseler böyle sıkıntı olmazdı.  Apartmanlara gelince herkes seferber, hemen yanında bizim sokağa giren yok. Kafamıza kadar çamura batmışız, işe gidemiyoruz.  Sel bir kamyon toprak getirmiş ne yapacağız" dedi.

Alt yapı yok

Mahalle sakini Mustafa Bozlak ise, üç gündür evinin suyla dolu olduğunu belirterek, "Belediye bize şahsi evin içine bir şey yapamayız diyor. Alt yapı olmadığından yağan yağmurla birlikte yukardan suyla beraber çamur içeriye doluyor. Akar, logar, mazgal yok. Bütün sular buraya geliyor. Belediyeye hasar tespiti istemiyorum dedim sadece evin temizlenmesini istiyoruz. Temizlik anlamında yardımcı olamayacaklarını söylediler.  Suyu itfaiyeye çektirmek istedik, mil var çekemeyiz dediler, belediye de aynı şekilde söyledi. Çekecek cihazımızı yok dediler. Alt yapı yok yarın yağmurlar başladı mı aynı sorun olacak. Hiç bir önlem yok. Sadece kenara kepçeyle taş yığdılar, ne kadar çözüm olacak bilmiyoruz" diye konuştu.