'Şehit ve Gazilerimiz Baş Tacımızdır'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Hal Hatır Buluşmaları' Projesi kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarını ağırladı. Başkan Geçit, 'Şehit ve gazilerimizin aileleri bizim baş tacımızdır' dedi.

'Şehit ve Gazilerimiz Baş Tacımızdır'

Yeşilyurt Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Hal Hatır Buluşmaları’ Projesi çerçevesinde şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarını misafir etti. Program kapsamında, şehit aileleri ve gaziler Yeşilyurt Belediyesi'nin hizmete sunduğu müzeleri ve kültürel mekânları gezme imkânı buldu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, misafirlerine Emanet Çarşısında düzenlenen özel bir buluşmada ev sahipliği yaptı. Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı İsmail Ayvalı, programa öncülük eden Başkan Geçit’e teşekkürlerini iletti.

Başkan Geçit, şehit aileleri ve gazilerin toplumdaki önemine değinerek, “Vatanımızın özgürlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak ve gazilerimizin yanında olmak bizim için bir onurdur. Şehit aileleri ve gazilerimiz her zaman baş tacımızdır. Onlar için ne yapsak azdır,” dedi. Ayrıca bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirten Başkan Geçit, şehit aileleri ve gazilerin taleplerini her zaman dikkate aldıklarını ifade etti.

“Eğer bugün özgür bir şekilde yaşıyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların önünde saygıyla eğiliyoruz ve her zaman minnettarız,” diyerek sözlerini noktaladı.