Şehit Haniye'ye Malatya'dan Son Veda!

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye'nin alçak bir suikast sonucu şehit edilmesi nedeniyle, bugün Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Karagözlüler Camii'nde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehit Haniye'ye Malatya'dan Son Veda!

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.

Malatya'dan Şehit Haniye'ye veda!

Tüm dünyada Haniye için yas ilan edilirken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Haniye’nin alçak suikastle şehit edilmesi nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildiğini ve tüm camilerde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınacağını söyledi.

Malatya'dan Şehit Haniye'ye veda!

Türkiye'de diğer illerde olduğu gibi Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Karagözlüler Camii'nde de Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Malatya'dan Şehit Haniye'ye veda!

Gıyabi cenaze namazı öncesi konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, namaza katılan vatandaşların, Şehit Haniye’nin hatırasında sahip çıktıklarını söyledi.

Şehit Haniye'ye Malatya'dan Son Veda!

Devlet olarak Filistin halkının yanında olduklarını kaydeden Dolu, “Biz devlet olarak, millet olarak Filistin'in yanındayız. Kardeşlerimizin yanındayız. Mescidi Aksa bizim kutsalımızdır. Kim ne derse desin, Kim nasıl konuşursa konuşsun biz duruşumuzla, sözümüzle, davranışımızla Kudüs'ün mescidi Aksa'nın yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Canlı yayınlardan gözlerimiz göre göre canını ortaya koyarak kanlarını feda eden, canlarını feda eden evlatlarının şehadetini izleyen anne babaların, kahramanların, mücahitlerin o mücadele yanında bizim elbette ki yaptığımız çok küçük kalır ama yine de burada duruşumuz, sözümüz, tavrımız, inancımızla, kalbimizle, o kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her daim haykıracak, haykırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şehit Haniye'ye Malatya'dan Son Veda!