Şehit Fevzi'deki TOKİ konutlarında kuralar çekildi

Modern ve planlı kentleşmeyle Battalgazi'yi bölgenin markası haline getirme hedefiyle yola çıkan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, bölgenin çehresini değiştirmek için projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk olarak başladığı Şehit Fevzi Mahallesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2021 yılının ekim ayında yapımına başlanılan 679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların yer aldığı 110 dönümlük alandaki modern konutların yapımı tamamlanarak kura çekimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Osman Güder, bir hizmeti daha Battalgazi'ye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şehit Fevzi'deki TOKİ konutlarında kuralar çekildi

Göreve geldiği 2019 yılından bu yana başlattığı hizmet seferberliği ile Battalgazi’yi Malatya’nın parlayan yıldızı haline getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçeye dev bir kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyor. Hizmete başladığı andan itibaren seçim vaatlerini tek tek gerçekleştiren Başkan Güder, yeni yatırımlara ve hizmetlere hız kesmeden devam ediyor. Göreve geldiğindeki ilk projesi Battalgazi’nin çehresini değiştirmek olduğunu söyleyen Başkan Güder, bu çalışmalar kapsamında kentsel dönüşüm başlattıkları Şehit Fevzi Mahallesinde kazandırdıkların konutların mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. 

Hizmetlerimiz sürecek

Battalgazi Belediyesince Elazığ depreminin ardından riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen ve tamamlanan 679 konut, 18 dükkanın kura çekimi Ankara’da gerçekleştirildi. Şehit Fevzi Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Vatandaşların merakla beklediği dairelerin kurası çekildi ve evler hak sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca yapımı tamamlanan konutların 284'ü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedelerin kullanımına sunulacağı ifade edildi. 

O gün bizi mahkemeye verenler bugün dua ediyor

Belediye Başkanı Güder, Malatya'nın aktif fay hattı üzerindeki illerden olduğunu, Elazığ depreminde Battalgazi ilçesinde 3 bin evde ağır hasar oluştuğunu söyledi. Güder, hak sahipleriyle yapılan görüşmelerin ardından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli aşama kaydedildiğini bildirdi. Güder, dönüşüm sürecinde kimsenin kendilerine inanmadığını ancak yaşanan depremlerde olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. Vatandaşlar tarafından eleştirildiğini ve o gün kendilerini mahkemeye verenlerin bugün dua ettiğini aktararak, kentsel dönüşümün bir zorunluluk haline geldiğine anlattı. 

Yaklaşık 2 bin kişiye barınma imkanı sağlayacağız

Güder, mahalledeki 110 bin metrekare olan kentsel dönüşüm alanının rezerv alanla 250 bin metrekareye çıkartıldığını dile getirerek, yeni kentsel dönüşüm için de onay beklediklerini söyledi.
Kimsenin dokunamadığı çevreyoluna dokunuyor
Güder, bundan sonraki süreçte çevreyolu altındaki algıyı kırıp o bölgeye kentsel dönüşüm getireceklerini söyledi.