Şehidin vasiyeti yerine getirilecek...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un, bir Afrika ülkesinde su kuyusu açma vasiyetinin Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yerine getirileceğini duyurdu.

Şehidin vasiyeti yerine getirilecek...

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un, bir Afrika ülkesinde su kuyusu açma vasiyeti Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yerine getirilecek.Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde kahramanca mücadele ederken şehit olan Mehmet Ali Horoz, şehadete kavuşmadan 3 gün önce çektiği videoda, "Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden." ifadelerini kullanmıştı.

Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehadete kavuşan kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un vasiyetini bizler Türkiye Diyanet Vakfı olarak yerine getireceğiz inşallah. Elhamdülillah, şehitlerimizin her biri bir dağ gibi önümüzde duruyor, sarsılmaz imanları ve böylesine şahitlikleriyle bizlerin yolunu aydınlatıyor. Yüce Rabbimiz Şehidimiz Mehmet Ali Horoz’a rahmet eylesin, Peygamber Efendimize (s.a.s) komşu eylesin, mekânı cennet, makamı âli olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun."

Bu anlamlı vasiyetin yerine getirilmesi, şehidin hatırasını yaşatacak ve Afrika’daki ihtiyaç sahiplerine umut olacak. Türkiye Diyanet Vakfı, şehidin vasiyeti doğrultusunda çalışmalarına başlayacak. Şehit Mehmet Ali Horoz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz.