Şehidin adı yaşatılacak

Malatya Ticaret Borsası (MTB) öncülüğünde TOBB, İnönü Üniversitesi ile birlikte Battalgazi ilçesi Merdivenler ilk ve ortaokulunda hayata geçirilen kütüphaneye, Gara'da hain saldırı sonucu terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Malatyalı Şehit Astsubay Semih Özbey'in ismi verildi.

Şehidin adı yaşatılacak

Terör örgütü PKK tarafından 2015 yılında kaçırılarak Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde rehin tutulan ve geçtiğimiz haftalarda yapılan hain saldırı sonucu teröristler tarafından vurularak şehit edilen Astsubay Başçavuş Semih Özbey’in adı, memleketi Malatya’daki kütüphanede yaşatılacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret Borsası ve Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Battalgazi ilçesi Merdivenler Mahallesi'ndeki okula yapılan kütüphaneye şehit Semih Özbey’in ismi verildi.

Pandemide eğitim alanı sıkıntı çekiyor

Yaklaşık 2 bin 500 kitabın yer aldığı kütüphanede düzenlenen törende konuşan MTB Başkanı Ramazan Özcan, İnönü Üniversitesi ve Battalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte burada bir kütüphane yapma gereği hissettiklerini söyledi. İnönü Üniversitesinden Doç. Dr. Özgür Karataş'ın, Merdivenler ilk ve ortaokulunda bir çalışma yaptığını aktaran Özcan, "Özellikle şehir merkezine uzak olan, daha çok taşımalı eğitimle eğitim gören çocuklarımızın bu tür alanlarda kütüphane ihtiyacının çok yüksek miktarda olduğunu hepimiz biliyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz Battal Bey'e de bir konu ile ilgili bilgi verdik.  Tabii burada özellikle kovid-19 pandemisinden sonra belki en çok zarar gören sıkıntı çeken alanlardan biri eğitim alanıydı. Bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Gara’da şehit düşen Malatya Ticaret Borsası eski Başkanı Gürsel Özbey’in oğlu Astsubay Semih Özbey’e olan vefa borcumuzu ödemek adına bu okula yapılan kütüphaneye şehidimizin ismini verme gereği duyduk. Daha önce kütüphanemize TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ismi verilecekti ama Semih Özbey kardeşimiz şehit olunca buraya şehidimizin isminin verilmesinin daha elzem olduğu kararına vardık. Ben tekrar özellikle bu kütüphanede katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bütün sivil toplum örgütlerine de buradan şu mesajı da vermek istiyorum. Özellikle eğitim kurumlarımıza Milli Eğitim Müdürümüz ile yakın temasa geçip bu kırsalda kalan okullarımızda pandemi döneminde fırsata çevirebilecek şekilde okulların eksiklerini, okulların tadilat ihtiyacı olan alanlarda ve öğrencilerimizin daha sağlıklı bir şekilde de bu kütüphanelerden de faydalanacağı birlikte çalışma fırsatı da yaratmak gerekir diye düşünüyorum" dedi.

İnşallah adını unutmayacağız

2021 yılında dezavantajlı bölgelerde daha fazla yer almak istedikleri vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ise, "Önemli adımlar atmak istiyoruz. Bu gün başka bir durumla karşı karşıyayız. Aynı zamanda Milli Eğitim ve ailesinin bir parçası olan şehidimizin ailesinin bir kısmı milli eğitimde. Biz de kendisini eğitim camiasının bir ferdi olarak görüyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.  2021 yılında yapacağınız bir okulumuza kendisinin adını vereceğimizi buradan belirtmek istiyorum" diye konuştu. Şehit edilen Astsubay Başçavuş Semih Özbey’in kız kardeşi Beyza Özbey, emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İnşallah adını unutmayacağız. İnşallah bundan sonra onun için elimizden geleni yapacağız. En azından burada her bir çocuğa bir kelime öğretilse bile bu abimin ruhu için bir dua oku diye ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Şehidin adı yaşatılacak
Şehidin adı yaşatılacak
Şehidin adı yaşatılacak
Şehidin adı yaşatılacak