Seçmenin beklentisi yüksek

Yarın Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi ile 28. Dönem milletvekilliği için sandık başına gidecek. 6 Şubat tarihli meydana gelen depremler nedeniyle büyük hasar gören Malatya'da ise bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken bir yandan da seçim hazırlıkları sürüyor. 

Seçmenin beklentisi yüksek

Türkiye’de yarın 64 milyon 113 bin 941 seçmen oy kullanacak, 2019 yılında 561 bin 708 seçmen sayısı olan Malatya’da depremden dolayı seçmen sayısındaki düşüşle 530 bin 714 seçmen oy kullanacak.  Yüksek Seçim Kurulu(YSK) ise oy verme işlemlerinin aksamaması ve sorun yaşanmaması adına seçim konteynerleri hazırlattı.  6 Şubat tarihli depremlerde binlerce iş yerinin yıkıldığı Malatya’da bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, diğer yandan da seçim hazırlıkları hız kesmeden sürüyor.

Adaylar saha çalışmaları çerçevesinde kentteki vatandaşlarla temas kurup hem kendilerini tanıtıyor hem de partilerinin seçim vaatlerini anlatıyor. Seçmenler ise enkazların gölgesinde seçimi yapılmasını doğru bulmayarak seçim çalışmalarını endişe ile izliyor. Vatandaşlar, seçim çalışmalarının depremi geride bıraktığını iddia ederek kendilerinin unutulduğunu söyledi. Bizler de son gün Malatya Net Haber gazetesi olarak, seçmenin nabzını tuttuk.

Malatya’da yaşanan depremlerde bin 260 kişi hayatını kaybederken binlerce kişi yaralandı. Enkaza dönen şehirde seçim çalışmaları devam ederken vatandaşlar seçimden uzak depremin izlerinin biran önce silinmesi ve eski hayatlarına dönmek istiyor. Deprem zamanında seçim yapılmasını doğru bulmayan seçmen Abdullah Öz, “Bu dönemde seçimin yapılması doğru bir şey. İlk turda seçimin biteceğini düşünmüyorum. İkinci tura kalacaktır. Mevcut iktidar partinin yüzde 52 ile alacağını düşünüyorum” dedi.

Öz, “Şehirde yıkılan binaların enkazı kaldırıldı ancak ağır hasar alan binaların yıkımı devam ediyor. Şehirde görüntü kirliliği hakim. Esnafların durumu dikkat çekiyor. Esnaflar boş buldukları alanlara konteyner dükkan açmış” diye konuştu. Yönetimin değişmesini isteyen Cumali Demirci, “ Ben çiftçiyim, mazot pahalı gübre pahalı. Hayatımızda hiç görmediğimiz pahalılık oldu. Yönetimin değişmesi lazım” diye konuştu.