Seçime metrelik pusula

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri yaklaşırken oy pusulalarının basımına başlandı. Pusulanın uzunluğunun bir metre olduğu ortaya çıktı.

Seçime metrelik pusula

14 Mayıs 2023 seçimleri yaklaşırken seçime girecek partiler ve listede hangi sırada yer alacakları belli oldu. AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel sosyal medya paylaşımıyla oy pusulasının bir metre olduğunu duyurdu. AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oy pusulalarının basımına başlandığını belirterek, "Pusulanın boyutu 100 cm (bir metre) hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.
Seçimde oy pusulası tam bir metre
14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak ittifaklar ve partilerle ilgili incelemesini tamamlayan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy pusulasındaki sıralamaya son şeklini verdi. Bu kapsamda, 8 Nisan'da kura ile belirlenen ittifakların ve partilerin oy pusulasındaki yerleri ayarlandı.
Cumhur ittifakı pusulanın 6. sırasında alıyor

Buna göre, kesinleşen pusulada BBP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve MHP'den oluşan "Cumhur İttifakı" 6. sırasıda yer  alıyor.
Millet ittifakı 15. sırada yer alıyor
Pusulanın 15. sırasında ise CHP ve İYİ Parti'den oluşan "Millet İttifakı" yer alıyor.
Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nden oluşan "Ata İttifakı" ise pusulanın 16. sırasını paylaşıyor